Ένας Έλληνας θα προΐσταται τα επόμενα δυο χρόνια στην Ευρωπαϊκή Κρουαζιέρα. Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Celestyal Κυριάκο Αναστασιάδη (φώτο), που εκλέχτηκε ομόφωνα πρόεδρος της CLIA Ευρώπης.
Η CLIA Ευρώπης είναι ο Ευρωπαϊκός βραχίωνας της Cruise Lines International Association (CLIA) της μεγαλύτερης στον κόσμο εμπορικής ένωσης για τον κλάδο της κρουαζιέρας, με 15 γραφεία παγκοσμίως και εκπροσώπηση στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.
Ο κ. Αναστασιάδης έχει συνδέσει το όνομα του με την αναμόρφωση και την εξαιρετική αναπτυξιακή πορεία των τελευταίων ετών της Celestial. Η Celestial είναι η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας που εδρεύει στην Ελλάδα. Θα προεδρεύει σε ένα συμβούλιο το οποίο θα αποτελούν εκπρόσωποι κολοσσών της Ευρωπαϊκής κρουαζιέρας. Όταν αναλάβει στις αρχές του επόμενου χρόνου, αναμένεται να είναι μεταξύ άλλων ο εκφραστής των απόψεων των μικρότερων εταιρειών – μελών της CLIA Ευρώπης.
Στο μεταξύ θυμάστε την Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ), που ιδρύθηκε πριν μερικούς μήνες στη χώρα μας προκειμένου να συντονίζει και να δίνει λύσεις σε θέματα που απασχολούν την κρουαζιέρα στην Ελλάδα;
Μια επιτροπή που ήταν πάγιο αίτημα του κλάδου εδώ και πολλά χρόνια ωστόσο η συγκρότηση της απογοήτευσε καθώς αποτελείτε από δεκάδες μέλη (εκπροσώπους υπουργείων και φορέων), τα περισσότερα άσχετα με τον χώρο, που την κάνουν δυσκίνητη και αναποτελεσματική;
Σ΄αυτήν την επιτροπή ο κ. Αναστασιάδης δεν χωρούσε ως εκπρόσωπος της αγοράς παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται στο εξωτερικό ως μια σημαντική προσωπικότητα στο χώρο.
Αυτή η επιτροπή λοιπόν έκανε χθες τη δεύτερη συνεδρίαση της μετά από μήνες και αποφάσισε να συγκροτήσει τέσσερις ομάδες εργασίας με αντικείμενο: υποδομές-αναδομές, εμπορικά θέματα- προοπτικές προώθησης και προβολής, διεθνής ναυτιλιακή πολιτική-θεσμοί-οργανισμοί και υποστηρικτικές υπηρεσίες.
Οι ομάδες εργασίας θα συνεδριάσουν άμεσα για να επεξεργαστούν τα θέματα και να κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις τους, στη νέα συνεδρίαση της επιτροπής εντός του Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, οι χρόνοι της επιτροπής είναι απελπιστικά αργοί για τους χρόνους της κρουαζιέρας και τα προβλήματα της.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments