Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Κάποια μέρα όλα αυτά που ζούμε θα τελειώσουν και σταδιακά τα κρουαζιερόπλοια όλου του κόσμου θα λύσουν τους κάβους και θα βγουν στο πέλαγος για ταξίδια μαγικά και ονειρεμένα προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και απίστευτες χαρές στους τυχερούς επιβάτες. Ένα από τα κρουαζιερόπλοια που το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ταξιδεύει στη Μεσόγειο κάνοντας διελεύσεις και από ελληνικά λιμάνια, είναι το Costa Diadema. Πρόκειται για την ναυαρχίδα της Costa Crosiere, μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες κρουαζιέρας, που ωστόσο αποτελεί πλέον θυγατρική της Carnival.
Το Diadema, αποτελεί τη ναυαρχίδα της Costa καθώς είναι τo μεγαλύτερο πλοίο της, αλλά και το μεγαλύτερο που έχει την ιταλική σημαία. Ξεκίνησε ταξίδια τον Οκτώβριο του 2014, και από τότε τα καλοκαίρια εκτελεί κρουαζιέρες στη Μεσόγειο με βάση την Σαβόνα, ενώ το χειμώνα κάνει κρουαζιέρες στον Περσικό κόλπο με βάση το Ντουμπάι. Στα 1862 καμπίνες του, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4947 επιβάτες, ενώ το πλήρωμα του φτάνει τα 1253 άτομα. Πρόκειται δηλαδή για μια ολόκληρη πολιτεία χαράς και ευχαρίστησης.
Στα 15 καταστρώματα του, ο επιβάτης μπορεί να βρει τα πάντα. Μεγάλα σαλόνια, εστιατόρια κάθε τύπου, καφέ, μπαρ, κλαμπ και άλλους χώρους αναψυχής. Φυσικά υπάρχει ένα μεγάλο κέντρο ευεξίας, αγορά με πολλά καταστήματα και μάλιστα αφορολόγητα, κινηματογράφο 4D, εξομοιωτή αυτοκινήτου Φόρμουλα 1, χώρους άθλησης και έναν μεγάλο εξωτερικό διάδρομο περιπάτου μήκους πάνω από 500 μέτρα. Έτσι μπορείς να κάνεις τον περίπατο σου, δυναμικό βάδισμα ή τζόκινγκ, καθώς το πλοόο ταξιδεύει στην Μεσόγειο αγναντεύοντας τον ανοιχτό ορίζοντα.
Οι 1862 καμπίνες του είναι όλων των τύπων έτσι ώστε να απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια. Κάθε βράδυ στο μεγάλο αμφιθέατρο ένα διαφορετικό υπερθέαμα κρατά καθηλωμένους εκατοντάδες επιβάτες.

Info…
Στο Costa Diadema ταξιδέψαμε στα πλαίσια ενός fam trip που οργάνωσε το τουριστικό γραφείο Cruiseway που όπως αναφέρει και το όνομα του ειδικεύεται την πώληση πακέτων κρουαζιέρας. Μάλιστα είναι ο εκπρόσωπος της Costa στην Ελλάδα.

 

 


 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments