Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

H Celestyal, η ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας, είναι αυτή που από πρόπερσι αναβάθμισε το ρόλο της Θεσσαλονίκης στην κρουαζιέρα καθώς χρησιμοποιεί το λιμάνι της πόλης όχι μόνο για διελεύσεις αλλά και για home porting. Αυτό σημαίνει πως πολλοί επιβάτες μπορούν πλέον να ξεκινούν και να ολοκληρώνουν την κρουαζιέρα τους στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι μόνο βορειοελλαδίτες αλλά και βαλκάνιοι, ακόμη και Αμερικανοί που αφού κάνουν την περιήγηση τους στην ηπειρώτικη Ελλάδα, επιβιβάζονται στο κρουαζιερόπλοιο για να συνεχίσουν στα ελληνικά νησιά.
Οι φετινές αναχωρήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 16 Απριλίου και κάθε Κυριακή μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη. Το πρόγραμμα της κρουαζιέρας που ονομάζεται «Ειδυλλιακό Αιγαίο» είναι διάρκειας εφτά διανυκτερεύσεων και μετά τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται το Κουσάντασι στην Τουρκία, το Ηράκλειο, τη Μήλο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τον Πειραιά, πριν επιτρέψει στη Θεσσαλονίκη για την αποβίβαση. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου η συγκεκριμένη κρουαζιέρα θα πραγματοποιείται με το κρουαζιερόπλοιο Crystal, ωστόσο από τις 3 Σεπτεμβρίου θα αντικατασταθεί από το καινούργιο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας, το Celestial Journey, το οποίο αυτή την εποχή ανακαινίζεται πλήρως με κόστος 20 εκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει 12 καταστρώματα στα οποία εκτός των άλλων υπάρχουν 150 καμπίνες με μπαλκόνι, εφτά θεματικά εστιατόρια και οκτώ μπαρ.
Σήμερα Κυριακή, το Crystal βρίσκεται και πάλι στη Θεσσαλονίκη και επ’ ευκαιρίας το τμήμα πωλήσεων της Celestyal κάλεσε ιδιοκτήτες και στελέχη τουριστικών γραφείων από τη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τρέχουσες και νέες εξελίξεις στην εταιρεία και τα προγράμματά της.
Τους καλεσμένους υποδέχθηκαν και μίλησαν ο διευθυντής πωλήσεων για την ελληνική αγορά Βασίλης Καραχάλιος και η υπεύθυνη πωλήσεων στη Βόρεια Ελλάδα Κατερίνα Αλιχανίδου.
Όπως ανέφερε ο κ. Καραχάλιος: «Η Celestyal διαθέτει μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια παρέχοντας προσωποποιημένες υπηρεσίες στους επιβάτες της, γι΄αυτό και το επίπεδο ικανοποίησης των επιβατών φτάνει στο 95%».
Στη συνέχεια ενημέρωσε για τα προγράμματα κρουαζιέρας της εταιρείας που πέρα από το «Ειδυλλιακό Αιγαίο», κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα γίνουν συγκεκριμένες αναχωρήσεις για Άγιους Τόπους και Αίγυπτο αφού πρώτα το κρουαζιερόπλοιο περάσει από Έφεσο (Τουρκία) και Λεμεσό. Δυο αναχωρήσεις θα γίνουν για την κρουαζιέρα «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» ενώ υπάρχει και η χριστουγεννιάτικη κρουαζιέρα διάρκειας μέχρι και 15 μέρες που επισκέπτεται σχεδόν όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Τέλος καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, από τον Πειραιά ξεκινούν οι τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο, γι’ αυτούς που δεν έχουν να διαθέσουν περισσότερες μέρες στις διακοπές τους. Κάποιες από τις παραπάνω κρουαζιέρες παίρνουν κόσμο και από τη Θεσσαλονίκη.
Επίσης ο κ. Καραχάλιος και η κα Αλιχανίδου, ενημέρωσαν για τις προσφορές και εκπτώσεις που ισχύουν, προκειμένου οι τουριστικοί πράκτορες να ενημερώσουν τους πελάτες τους, ενώ για τον επόμενο χρόνο στα σχέδια της εταιρείας είναι να προσθέσει νέους προορισμούς στο Αιγαίο αλλά και το Ιονίο.
Επίσης σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πολύ σύντομα η εταιρεία θα ανακοινώσει την αγορά ενός ακόμη κρουαζιερόπλοιου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των τουριστικών πρακτόρων στο κρουαζιερόπλοιο και… κοκτέιλ για περαιτέρω συζήτηση και ενημέρωση.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments