Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο σε αριθμό μελών Επιμελητήριο της πόλης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην καθιερωμένη εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Μ. Σαλτιέλ” του Μεγάρου Μουσικής παρουσία όλων των αρχών της Θεσσαλονίκης και εκατοντάδων μελών του Επιμελητηρίου.

Κεντρικός ομιλητής, στην πρώτη του εκτός Αθηνών ομιλία με την ιδιότητα του Υπουργού Οικονομικών και Ανάπτυξης, ήταν ο καθηγητής Δημ. Παπαδημητρίου, που εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και δίχως πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Αποκάλυψε ότι στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης είναι η απόδοση του Α’ Προβλήτα του Λιμανιού στους πολίτες, με την ευθύνη ενός μικρού σχήματος, στο οποίο ίσως να συμμετέχει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, έκανε έναν μικρό απολογισμό της δραστηριότητος του Επιμελητηρίου για το 2016, περιγράφοντας με γκρίζα χρώματα την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.
Ο κ. Ζορπίδης ήταν επικριτικός για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Αξιολόγησης αλλά και έναντι του Δήμου Θεσσαλονίκης για την εικόνα που εμφάνισε η πόλη τις ημέρες της χιονόπτωσης.

Το φλουρί της βασιλόπιττας έπεσε στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος δεν απέφυγε το σχετικό δούλεμα για τις παγωμένες αλατιέρες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και άνθρωποι του τουρισμού. Διακρίναμε τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Σπύρο Πέγκα την πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου, τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης Βύρωνα Θεολόγη, την διευθύντρια Βορείου Ελλάδος της Aegean Ειρήνη Σιδηροπούλου, τον αερολιμενάρχη Αχιλλέα Τοπούζα, κ.α.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments