Είχαμε γράψει πριν μερικές μέρες την είδηση ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος του αστέρα του Χόλυγουντ Τον Κρουζ, είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη για να… παρκάρει. Το αεροσκάφος, ένα Honda Jet, είχε προσγειωθεί προηγουμένως στο αεροδρόμιο της Αθήνας, και αφού αποβιβάστηκε ο δημοφιλής ηθοποιός, στη συνέχεια ο πιλότος του το έφερε στη Θεσσαλονίκη για να σταθμεύσει, καθώς στο αεροδρόμιο της Αθήνας δεν μπορούν τα ιδιωτικά αεροσκάφη να σταθμεύσουν πάνω από δέκα ώρες.
Τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκε σε διάφορες ιστοσελίδες μια διαφορετική εκδοχή της είδησης που πρώτα έγραψαν τα Omorfa Taxidia. Αυτή υποστηρίζει πως τελικά ο Τομ Κρουζ ήρθε με το αεροπλάνο του, το οποίο ο ίδιος πιλοτάρει, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κάνει ρεπεράζ, δηλαδή να δει χώρους για κάποια μελλοντική ταινία που σκοπεύει να γυρίσει.
Το αφήγημα αυτό δεν ισχύει. Το ιδιωτικό αεροσκάφος ήρθε στη Θεσσαλονίκη μόνο με τον πιλότο του (αυτόν τον τύπο αεροσκάφους μπορεί να πιλοτάρει μόνο ένας πιλότος) και ήρθε για να σταθμεύσει για τους λόγους που προαναφέραμε. Αν ο Τομ Κρουζ είχε ως προορισμό τη Θεσσαλονίκη, θα ερχόταν απευθείας και δεν θα έκανε ολιγόωρη στάση στην Αθήνα, ίσα ίσα για να αποβιβαστεί. Άλλωστε αν ερχόταν στη Θεσσαλονίκη, η πόλη είναι μικρή και σίγουρα δεν θα περνούσε απαρατήρητος.
Όσον αφορά στις κινηματογραφικές παράγωγες του Χόλυγουντ που είδαμε να γυρίζονται στη Θεσσαλονίκη τα προηγούμενα χρόνια, αυτό μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Και αυτό γιατί οι εταιρείες παραγωγής έχουν ακόμη να παίρνουν cash rebate από τις προηγούμενες ταινίες, ενώ χρήματα για cash rebate για νέες παραγωγές δεν φαίνονται στον ορίζοντα…
Όπως δείχνει η πρόσφατη φωτογραφία, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης σταθμεύουν αρκετά ιδιωτικά αεροσκάφη. Τα περισσότερα από αυτά έχουν άλλο προορισμό (Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη) αλλά καθώς δεν μπορούν λόγω έλλειψης χώρου να σταθμεύσουν περισσότερο από μερικές ώρες έρχονται στη Θεσσαλονίκη για παρκάρισμα…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments