Δύο νέα ιδρυτικά μέλη και πολλά ακόμη συνδρομητικά απέκτησε το Γραφείο διεκδίκησης συνεδρίων της Θεσσαλονίκης ((TCB). Αυτό μεταξύ άλλων αποφασίστηκε στην χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του TCB που έγινε σε αίθουσα της ΔΕΘ. Τα δυο νέα ιδρυτικά μέλη είναι ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και η εταιρεία οργάνωσης συνεδρίων Global Events που πρόσφατα γιόρτασε τα δέκα της χρόνια. Έτσι τώρα το TCB αριθμεί 19 ιδρυτικά μέλη και 19 συνδρομητικά αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα συνεργασίας στο χώρο του τουρισμού όπου οι επαγγελματίες παίρνουν την τύχη στα χέρια τους, οργανώνονται και συνεργάζονται.
Αμέσως μετά τη γενική συνέλευση ακολούθησε η κοπή πίτας του TCB στην οποία η πρόεδρος του Δέσποινα Αμαραντίδου στον χαιρετισμό της αφού ευχαρίστησε τα δυο στελέχη του TCB για την εξαιρετική δουλειά τους διαβεβαίωσε πως πλέον το TCB στα τρία πρώτα χρόνια της λειτουργίας του βρήκε τα πατήματά του και κάνει σταθερά βήματα πάρα την δύσκολη συγκυρία. Η κα Αμαραντίδου ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους φορείς και το δίκτυο μελών του TCB για την ενεργό υποστήριξη τους σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του φορέα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι ενώ ο φορέας ιδρύθηκε το 2014 από 17 Τακτικά μέλη, το 2015 είχε ένα δίκτυο 26 μελών και σήμερα αριθμεί συνολικά 38 μέλη (19 Τακτικά και 19 Συνδρομητικά).
“Τη χρονιά που μας πέρασε” είπε η κα Αμαραντίδου “ενώ ο συνολικός αριθμών των διοργανώσεων παγκοσμίως παρουσιάζει μείωση, η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει σταθερά. Για το έτος 2016, έχουν καταμετρηθεί 24 διεθνείς διοργανώσεις έναντι 17 που είχαν πραγματοποιηθεί το 2015. Θυμίζουμε πως καταμετρώνται όχι όλα τα συνέδρια που γίνονται στην πόλη αλλά αυτά που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Η διεθνής και ευρωπαϊκή κατάταξη της πόλης θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο από τον Διεθνή Οργανισμό ICCA – Internation Congress and Convention Association και αναμένεται να είναι υψηλότερη από πέρσι.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του TCB, Σπύρος Πέγκας, ο διευθύνων σύμβουλός της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων και μελών του TCB.
Βασική τυχερή της βραδιάς αναδείχτηκε η πόλη της Θεσσαλονίκη, που κέρδισε το φλουρί.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments