Κείμενο-φωτογραφίες: Τασούλα Κυριακίδου

Ένα ακόμη εκπαιδευτικό ταξίδι διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο Zorpidis travel services, που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των συνεργατών του. Ήταν το τέταρτο την φετινή χρονιά και είχε προορισμό τις τουριστικές περιοχές των Δαλματικών Ακτών, έναν προορισμό στον οποίο ειδικεύεται μεταξύ άλλων ο Zorpidis.

Στο ταξίδι συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Μηχανιώνα, την Καβάλα, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και τις Σέρρες, προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή, τις δυνατότητες που παρέχονται για τους επισκέπτες και τα καταλύματά της. Μαζί τους και τα Omorfa Taxidia.
Tο εκπαιδευτικό ταξίδι ξεκίνησε με επίσκεψη στο Κοτόρ και την Μπούντβα δυο υπέροχες καστρουπόλεις στο Μαυροβούνιο. Την δεύτερη μέρα συνεχίστηκε με επισκέψεις και ξεναγήσεις στα καταλύματα της πόλης Trebinje, με τα οποία συνεργάζεται το γραφείο: το SL Industry, ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο στο οποίο κατέλυσε η αποστολή, το ξενοδοχείο Leotar, στο κέντρο της πόλης και σε ειδυλλιακή θέση, δίπλα στον ποταμό Trebisnjica, και τέλος το Nar, με το σύγρονο design και τα πολύ ευχάριστα υπνοδωμάτια με τους ζωγραφισμένους ουρανούς πάνω από τα κρεβάτια.
Στη συνέχεια το γκρουπ κατευθύνθηκε στο πανέμορφο Ντουμπρόβνικ, όπου ξεναγήθηκε στην παλιά περιτοιχισμένη πόλη με τα πολλά μνημεία, τους πλακόστρωτους δρόμους και τα στενά σοκάκια, χαρακτηριστικά των ενετικών κάστρων. Ακόμη, με μια σύντομη κρουαζιέρα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν πανοραμικά από τη θάλασσα την πόλη, το κάστρο και τις κοντινές ακτές. Ήδη οι πρώτες ομπρέλες και ξαπλώστρες έχουν βγει στις παραλίες, καθώς ο Μάιος είναι για πολλούς επισκέπτες από βορειότερες χώρες κατάλληλος για κολύμπι, κανό και άλλα θαλασσινά σπορ.

Όπως μας είπε η Κατερίνα Κίτσου, η οποία συμμετείχε ως υπεύθυνη του γραφείου, “το Zorpidis Travel Services ειδικεύεται εδώ και χρόνια στα ταξίδια προς τις Δαλματικές Ακτές, οι οποίες είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για το ελληνικό κοινό, και όχι μόνο καλοκαιρινός, αλλά σχεδόν όλο τον χρόνο. Για τη μετάβαση εκεί υπάρχουν τρεις επιλογές: είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς, με τσάρτερ Θεσσαλονίκη – Ντουμπρόβνικ, είτε με συνδυασμό των δύο, δηλαδή η μία διαδρομή (μετάβαση ή επιστροφή) οδικώς και η άλλη αεροπορικώς. Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνεται αντίστοιχα και το κόστος συμμετοχής, ώστε να ανταποκρίνεται σε όλα τα βαλάντια. Επίσης, το γραφείο προσφέρει υπηρεσίες κράτησης hotel only, για ταξιδιώτες που επιθυμούν να μετακινηθούν με δικό τους μέσο. Μάλιστα, το Trebinje έχει επιλεγεί για τη διαμονή όσων θέλουν να γνωρίσουν τις Δαλματικές Ακτές, διότι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος, όπως είναι, εκτός από το Ντουμπρόβνικ, οι πόλεις Μπούντβα και Κότορ”.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments