Omorfa Taxidia – αποστολή

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η κάποτε ξεχασμένη Ήπειρος «τρέχει» στον τουρισμό με αύξηση 20% κάθε χρόνο, δηλαδή διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με το μέσο όρο της Ελλάδας. Όταν η περιοχή σταμάτησε να είναι αποκομμένη, αρχικά με την Εγνατία οδό, στη συνέχεια με την Ιόνια οδό, αλλά και τα δυο αεροδρόμιο της (Ακτίου και Ιωαννίνων) που στο μεταξύ αναβαθμίστηκαν, οι τουρίστες πολλαπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο.
«Η τουριστική περιθωριοποίηση της Ηπείρου για πολλά χρόνια είχε και τα καλά της» μας είπε ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Ηπείρου Στράτος Ιωάννου. «Και αυτό γιατί η τουριστική ανάπτυξη βρήκε το περιβάλλον της Ηπείρου αναλλοίωτο. Αυτό αποτελεί τη βασική μας προίκα μαζί με την απίστευτη ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά, τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και τη μοναδική γαστρονομία της Ηπείρου. Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι έρευνες ικανοποίησης τουριστών, φέρνουν την Ήπειρο στις πρώτες θέσεις. Έχουμε επίσης αποκτήσει τη φήμη ενός value for money προορισμού και αυτό οι τουρίστες το εκτιμούν πολύ. Στο μεταξύ βελτιώνονται συνετώς οι τουριστικές μας υποδομές αλλά και οι αντίστοιχες νοοτροπίες των ντόπιων. Το βασικό μας σλόγκαν είναι «η μικρότερη Ήπειρος του κόσμου» καθώς θέλουμε να δηλώσουμε το απίστευτα πλούσιο τουριστικό μας προϊόν. Αν άλλοι προορισμοί είναι διάσημοι για τις παραλίες τους και άλλοι για τα βουνά τους, εμείς είμαστε και για τα δυο και μάλιστα με προδιαγραφές παγκόσμιας εμβέλειας. Ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε καθώς τόσα χρόνια αποκομμένοι από τον έξω κόσμο είχαμε μείνει πίσω. Αυτή τη στιγμή ο τουρισμός προσφέρει μόλις 3% στο ΑΕΠ της Ηπείρου, οπότε έχουμε πεδίο δόξης λαμπρό. Ακόμη και φέτος που η υγειονομική κρίση πάγωσε τα πάντα στον τουρισμό, στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου υπάρχει κίνηση που συνεχώς αυξάνεται. Αυτή τη βδομάδα έφτασαν και τα πρώτα τσάρτερ από τη Σκανδιναβία» μας είπε ο κ. Ιωάννου.
Καθώς φέτος ο εσωτερικός τουρισμός αποκτά ιδιαίτερη αξία, η Περιφέρεια της Ηπείρου προσκάλεσε Έλληνες δημοσιογράφους να τους δείξει το καλοκαιρινό της πρόσωπο αυτό δηλαδή που αφορά το «ήλιος και θάλασσα».
Στο τριήμερο της παραμονής τους περιηγήθηκαν στην Πάργα, και την Πρέβεζα, «όργωσαν» τον Αμβρακικό κόλπο για να δουν δελφίνια, πήγαν δια θαλάσσης από την Πάργα στα Σύβοτα για να δουν απίστευτες παραλίες και πανέμορφα τοπία, ενώ δοκίμασαν τοπικές γεύσεις σε παραδοσιακές και σύγχρονες εκδοχές.
Επίσης εκτός από τον κ. Ιωάννου συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και την διευθύντρια του τμήματος τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως ο τουρισμός στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου πήρε μπρος.

Info…
Το εξαιρετικό fam trip διοργάνωσε για λογαριασμό της Περιφέρειας Ηπείρου η εταιρεία Encore, που μεταξύ άλλων ασχολείται με την προώθηση και προβολή τουριστικών προορισμών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments