Ολοκληρώθηκε το fam trip του γερμανικού δημοσιογραφικού ομίλου FVW σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Τριάντα πέντε tour operators και τουριστικοί πράκτορες από τη Γερμανία και η συντακτική ομάδα του FVW, περιηγήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική προκειμένου να γνωρίσουν τον προορισμό σε όλες του τις τουριστικές εκδοχές.
Στα πλαίσια του fam trip πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Grand Hotel ένα πολύ ενδιαφέρον workshop στο οποίο αναφέρθηκαν θέματα για την τουριστική προοπτική των δυο περιοχών, η οποία σε αντίθεση με την Νότια Ελλάδα είναι δυστυχώς μικρή στη γερμανική αγορά.
Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτρης Φραγκάκης, επισήμανε ότι η ασφάλεια του προορισμού αποτελεί το σημαντικότερο όπλο της χώρας μας για την τουριστική περίοδο.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, απευθυνόμενη στη γερμανική αποστολή, η οποία με το πέρας των εργασιών του συνεδρίου, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην επόμενη μέρα του τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της πόλης και μετέφερε το μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας ασφαλής και ελκυστικός προορισμός για τη γερμανική αγορά, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν όμορφες διαδρομές στα ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά μονοπάτια, στα πολλά και ενδιαφέροντα μουσεία, ενώ επισήμανε την εξαιρετική κουζίνα της πόλης και τις μοναδικές υπηρεσίες φιλοξενίας που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις.
Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος μετά την παρουσία της Χαλκιδικής στους Γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, δήλωσε πως «ήταν μία μοναδική ευκαιρία ανάδειξης του κοινού προορισμού, Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική, σε μία αγορά που μπορεί να φέρει πολύ περισσότερες ποιοτικές διανυκτερεύσεις ώστε να πετύχουμε καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα. Η ανάδειξη της χώρας και των προορισμών ως απόλυτα ασφαλείς σε περίοδο πανδημίας είναι το καλύτερο “διαβατήριο” για ανάκαμψη το 2021». Ακολούθησαν Β2Β συναντήσεις μεταξύ επαγγελματιών των δυο χωρών.
Το fam trip πραγματοποιήθηκε χάρη στην γενναιοδωρία πολλών χορηγών από τους οποίους οι τρεις με την μεγαλύτερη συμμετοχή ήταν η Aegean, το Grand Hotel palace και το Eagles Palace

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments