Omorfa Taxidia – αποστολή

Αν και ζούμε στην εποχή που στον τουρισμό όλα αναβάλλονται ή ματαιώνονται, το τουριστικό γραφείο Kyklos travel επέλεξε να μην ματαιώσει το εκπαιδευτικό του ταξίδι στη Λισαβόνα. «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους συνάδελφους μας » δήλωσε στα Omorfa Taxidia ο ιδιοκτήτης του Kyklos Travel Αλέξανδρος Βυζαντιάδης. «Η δύσκολή κατάσταση που ζούμε κάποια στιγμή θα περάσει, γι΄ αυτό και δεν θα πρέπει να σταματήσουμε να δουλεύουμε, να σχεδιάζουμε, να συνεργαζόμαστε και να ονειρευόμαστε νέα ταξίδια»
Στο εκπαιδευτικό ταξίδι πήραν μέρος τουριστικοί πράκτορες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Τρίκαλα. Όλοι τους είχαν την ευκαιρία να δουν το πιο ωραίο πρόσωπο της πορτογαλικής πρωτεύουσας, μια πόλη προικισμένη με αναρίθμητα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, με ανοιξιάτικο καιρό, πολλούς τουρίστες και καλή διάθεση.
Στο τετραήμερο της παραμονής τους επισκέφτηκαν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Λισαβόνας, δοκίμασαν τα διάσημα τοπικά κρασιά και την τοπική κουζίνα, δηλαδή μπακαλιάρο σε διάφορες εκδοχές, ενώ ήταν προσκεκλημένοι στα γραφεία του Οργανισμού Τουρισμού της Πορτογαλίας προκειμένου να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα στον πορτογαλικό τουρισμό. Επίσης περιηγήθηκαν στο κοντινό κοσμοπολίτικο Εστορίλ, περπάτησαν στους τουριστικούς δρόμους του διάσημου Κασκάις και επισκέφτηκαν την ιστορική Σίντρα με τα εντυπωσιακά παλάτια της.
Τις ξεναγήσεις έκαναν δυο Ελληνίδες, η Σοφία και η Μαρίνα, εξαιρετικές επαγγελματίες ξεναγοί που ζουν μόνιμα στην Λισαβόνα ξεναγώντας τα ελληνικά γκρουπ.
Η αποστολή έμεινε στο πεντάστερο ξενοδοχείο Dom Pedro που κατ’ αποκλειστικότητα συνεργάζεται το Kyklos Travel, φιλοξενώντας εκεί τα περισσότερα ελληνικά γκρουπ.
Το Kyklos Travel είναι τουριστικό γραφείο που ειδικεύεται στην διοργάνωση εκδρομών στην Ιβηρική χερσόνησο. Με την Πορτογαλία ασχολείται για τρίτη συνεχόμενη δεκαετία, και χιλιάδες Έλληνες έχουν γνωρίσει την χώρα αυτή μέσα από τα προγράμματα του.
Όπως μας είπε ο κ. Βυζαντιάδης, «Εκτιμούμε πως η Πορτογαλία θα είναι το επόμενο success story στην ελληνική αγορά, προσελκύοντας πολλούς Έλληνες. Και αυτό γιατί είναι χώρα πανέμορφη και πολύ καλά οργανωμένη, οι δυο λαοί έχουν κοινά χαρακτηριστικά και ταιριάζουν μεταξύ τους, ενώ το κόστος της καθημερινής ζωής των Πορτογάλων είναι χαμηλό, γι΄αυτό και οι Έλληνες νιώθουν μια σχετική οικονομική άνεση κατά την παραμονή τους στη χώρα. Επίσης αναμένουμε εμπλουτισμό των αεροπορικών συνδέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες που θα κάνει ευκολότερη την πρόσβαση. Στο Kyklos Travel γνωρίζουμε την Πορτογαλία πολύ καλά καθώς τη δουλεύουμε για πάρα πολλά χρόνια. Τα προγράμματα που έχουμε είναι τρία. Ένα πενθήμερο μόνο Λισαβόνα, έναν εφταήμερο γύρο της Πορτογαλίας και ένα ακόμη που την συνδυάζει με την Ισπανία. Στόχος μας είναι να προσθέσουμε και άλλα προγράμματα με ειδικά ενδιαφέροντα, όπως οινικές περιηγήσεις καθώς η χώρα φημίζεται για τα κρασιά της».
Η μετάβαση έγινε με πτήση της Aegean που συνδέει την Λισαβόνα με την Αθήνα πέντε φορές την εβδομάδα καθώς και την Αθήνα με το Πόρτο δυο φορές την εβδομάδα.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments