Για πρώτη φορά η Χαλκιδική υποδέχτηκε 8 Ιρλανδούς Bloggers και επαγγελματίες των media, οι οποίοι ανέδειξαν τις ομορφιές του προορισμού.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
Η διοργάνωση του Press trip που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ της Αγγλίας & Ιρλανδίας είναι συνέχεια της στοχευμένης και συνεχής προβολής που ξεκίνησε το 2019, οπότε και ξεκίνησε η απευθείας πτήση από το Δουβλίνο προς το διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Σκοπός του ταξιδιού ήταν η γνωριμία των Ιρλανδών δημοσιογράφων με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χαλκιδικής, όπως οι εξωτικές της παραλίες, οι παραδοσιακοί οικισμοί, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και τα τοπικά της προϊόντα, που την καθιστούν ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδος. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό της Νικήτης, σε διάσημες παραλίες της Χαλκιδικής, στον Βυζαντινό πύργο της Ουρανούπολης, κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος [μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς] και σε βιολογική αγρο-διατροφική μονάδα. Επίσης, οι Ιρλανδοί δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα εξαιρετικά κρασιά της Χαλκιδικής, εκλεκτά τοπικά προϊόντα και μοναδικές συνταγές.
Παράλληλα, ο ΤΟΧ σε συνεργασία με το γραφείο συνεδρίων της Θεσσαλονίκης (TCB) και την αεροπορική AirBaltic οργάνωσε press trip για την influencer, Marita Dinsberga και έναν φωτογράφο από την Ρίγα της Λετονίας. Είναι το πρώτο press trip που οργανώνεται με σκοπό την προβολή της Χαλκιδική στις χώρες της Βαλτικής, όπου υπάρχει πλέον απευθείας σύνδεση από τη Ρίγα με το διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Σκοπός του ταξιδιού είναι η αύξηση της αναγνωσιμότητας του προορισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΤΟΧ για την προβολή και το άνοιγμα νέων αγορών.
Τέλος, ένας δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος από το Ολλανδικό ηλεκτρονικό portal Griekenland.net που παράλληλα εκδίδει το περιοδικό KALA Magazine εδώ και πολλά χρόνια στην Ολλανδική αγορά και εξειδικεύεται σε διακοπές στην Ελλάδα, φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στη Χαλκιδική.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments