Με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Κάρπαθο και την Κεφαλονιά και την εξαιρετική φιλοξενία που προσέφεραν οι κάτοικοι των δύο νησιών σε Αιγαίο και Ιόνιο, αναχώρησαν για Ρουμανία και Γερμανία οι φιλοξενούμενοί, δημοσιογράφοι/bloggers και τουριστικοί πράκτορες που μετείχαν στα δύο ταξίδια εξοικείωσης, που οργάνωσαν οι υπηρεσίες Εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας και Γερμανίας.
– Το press trip στην Κάρπαθο οργανώθηκε με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη ενός λιγότερο γνωστού προορισμού στο ρουμάνικο. Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε όλο σχεδόν το νησί. Κατέγραψαν τις πανέμορφες παραλίες, γεύτηκαν την αυθεντική γαστρονομία και επισκέφθηκαν την μοναδική Όλυμπο καθώς και άλλα χωριά της Καρπάθου.
• Το Fam trip σε Κεφαλονιά οργανώθηκε σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Condor και την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης με συμμετέχοντες επαγγελματίες του τουρισμού (εξειδικευμένοι Tour Operators καθώς και πλατφόρμα προώθησης προορισμών και επιχειρήσεων και εταιρεία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων/προπονήσεων ομάδων).
Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν από την εικόνα του νησιού ήταν άριστες. Συγκεκριμένα ενθουσιάστηκαν από το ποικιλόμορφο φυσικό περιβάλλον με κυρίαρχο στοιχείο την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του ορεινού όγκου του Αίνου, αλλά και από τις εντυπωσιακές παραλίες κατά μήκος της ακτογραμμής, προσβάσιμες από ξηρά και θάλασσα, από τα σκορπισμένα γραφικά χωριά αλλά και το ρομαντικό Αργοστόλι με την χαρακτηριστική του γέφυρα, το λιμάνι με τα σκάφη αλλά και τις ήμερες χελώνες που προσεγγίζουν τα ψαροκάικα, τον πλατύ πεζόδρομο γεμάτο καταστήματα και εστιατόρια, τις πολυσύχναστες πλατείες, έως και από την παραγωγή και γευσιγνωσία ποιοτικού κρασιού και ελαιόλαδου καθώς και τοπικών χαρακτηριστικών συνταγών.
Κατά την εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου οι συνεργάτες (Condor, Υπηρεσία Ε.Ο.Τ Γερμανίας, Δήμος Κεφαλονιάς) έκαναν επιμέρους παρουσιάσεις, ενώ κατόπιν ακολούθησαν κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ των φιλοξενούμενων Γερμανών και των τοπικών επαγγελματιών του Τουρισμού.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments