Με στόχο την προβολή της Ελλάδας στην αμερικανική αγορά ως τουριστικού προορισμού που στηρίζει τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη, η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.
Η κα Stohl είναι καθηγήτρια για ζητήματα αναπηρίας στο California State University, ηθοποιός και συνεργάτιδα του αμερικανικού περιοδικού «New Mobility Magazine», που εξειδικεύεται σε θέματα ποιότητας ζωής για άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Το fam trip υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Οριζόντιου Στόχου Ι «Προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ)» και ειδικότερα του Έργου «Διασύνδεση Δράσεων Προσβασιμότητας στον Πολιτισμό με τον Προσβάσιμο Τουρισμό», που προβλέπεται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του Υπουργείου Τουρισμού. Σκοπός του Οριζόντιου Στόχου Ι είναι η προσπάθεια για την υιοθέτηση και την καθιέρωση δημόσιων πολιτικών προσβάσιμου τουρισμού, όπως ενδεικτικά η βελτίωση της προσβασιμότητας σε παραλίες της χώρας.
Η κα Stohl ξεναγήθηκε, στα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της ελληνικής πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής (Ακρόπολη και Μουσείο Ακρόπολης, Ναός Ποσειδώνα στο Σούνιο κ.ά.) και επισκέφθηκε χώρους πολιτισμού, ψυχαγωγίας και αθλητισμού, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ellinikon Park Experience και το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ…
Παράλληλα, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και ενημερώθηκε τόσο για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σε χώρους όπου συγκεντρώνονται τουρίστες (ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια, μετρό, λεωφορεία, πλοία, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θέατρα, κινηματογράφους κ.λπ.) όσο και για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει το ελληνικό κράτος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών.
Η πανεπιστημιακός, ηθοποιός και αρθρογράφος από τις ΗΠΑ πραγματοποίησε, ακόμα, ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο, τις Μυκήνες και την Επίδαυρο και στη συνέχεια αναχώρησε για την Κρήτη για το δεύτερο σκέλος του ταξιδιού της. Εκεί επισκέφθηκε το Ηράκλειο, την Κνωσσό, τα Χανιά, όπου ξεναγήθηκε σε τοπικό οινοποιείο και βιολογική φάρμα, την Ιερά Μονή Αρκαδίου, την αρχαία Ελεύθερνα, το χωριό Μαργαρίτες με το εργαστήριο παραδοσιακής κεραμικής και την πόλη του Ρεθύμνου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments