Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia
 
‘Ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό ταξίδι πραγματοποίησε η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης. Προορισμός η ακριτική Αλεξανδρούπολη και η περιοχή του Έβρου που διαθέτουν εξαιρετικά τουριστικά και ιστορικά αξιοθέατα εν πολλοίς άγνωστα στους πολλούς.
Στο εκπαιδευτικό ταξίδι μετείχαν τουριστικοί πράκτορες από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα τις Σέρρες και την Καβάλα.
Στο τριήμερο της παραμονής τους ξεναγήθηκαν σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής, δοκίμασαν τοπικές γεύσεις, και πήραν ιδέες για δημιουργία εκδρομών και περιηγήσεων.
Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού ταξιδιού πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης στην οποία παραβρέθηκαν τουριστικοί πράκτορες της Αλεξανδρούπολης. Έγινε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή όσον αφορά στην τουριστική της ανάπτυξη, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα γραφεία τους
Το σημαντικότερο είναι το αεροδρόμιο της πόλης από το οποίο λείπουν οι δεξαμενές καυσίμων με αποτέλεσμα να μην προσεγγίζουν αεροσκάφη από Ευρωπαϊκές χώρες καθώς δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν. Ο συνοριακός σταθμός των Κήπων έχει τριτοκοσμική εικόνα που ταλαιπωρεί όσους εισέρχονται στη χώρα μας από τα ανατολικά σύνορα μας. Οι επιδοτήσεις λόγω πανδημίας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης είναι μικρές και καθυστερούν. Τα ΚΤΕΛ κλέβουν το έργο των τουριστικών γραφείων καθώς λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Τουριστικά γραφεία από τρίτες χώρες πχ Τουρκία κάνουν απευθείας κρατήσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία καθώς οι αρχές αδυνατούν να επιβάλουν το νόμο που ορίζει πως αυτές θα πρέπει να περνούν μέσα από ελληνικά τουριστικά γραφεία.
Τα βάουτσερ που δόθηκαν στην αρχή της πανδημίας και θα πρέπει να επιστραφούν οσονούπω είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα που απασχόλησε το ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο όπως και αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε η περιοχή να προσελκύσει τον σχολικό τουρισμό.
Αυτά και άλλα πολλά συζητήθηκαν στην σύσκεψη όπως και η συνδικαλιστική πολυδιάσπαση του κλάδου που κάνει αδύναμη την εικόνα του απέναντι στις κρατικές και άλλες αρχές.
Ακολούθησε συνάντηση στο επιμελητήριο της πόλης με τις τοπικές αρχές στην οποία θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση.
Το εκπαιδευτικό ταξίδι διοργάνωσε η Ένωση Τουριστικών γραφείων με την πολύτιμη βοήθεια του Βασίλη Κασαπίδη ο οποίος πέρα από τουριστικός πράκτορας στην Αλεξανδρούπολη, έχει αναπτύξει έντονη συλλογική δράση καθώς μετέχει στην διοίκηση του Επιμελητηρίου και του εμπορικού συλλόγου. Ήταν αυτός που συνόδευσε την αποστολή καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Παραβρέθηκε επίσης η υπεύθυνη πωλήσεων της Sky Exprees Άννα Κατσανέβα καθώς η εταιρεία δραστηριοποιείται έντονα στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα ανακοίνωσε τρίτο καθημερινό δρομολόγιο προς και από την Αθήνα.
Το εκπαιδευτικό πραγματοποιήθηκε με την ενεργό συμπαράσταση των ξενοδοχείων Astir και Egnatia Palace του ομίλου της Grecotel. Η φιλοξενία του υποδιευθυντή Απόστολου Κούπα και τον στελεχών του ήταν πραγματικά συγκινητική.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments