Κείμενο – φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Εκπαιδευτικό ταξίδι την Κασσάνδρα, το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τουριστικοί πράκτορες από τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη.
Το ταξίδι διοργανώθηκε από την δημοτική κοινωφελή επιχείρηση Κασσάνδρας και το τμήμα τουρισμού του τοπικού Δήμου με σκοπό την ανάδειξη και την εξοικείωση με τα όμορφα τοπία και τα αξιοθέατα της περιοχής
Η περιήγηση περιελάβανε ξενάγηση σε σημαντικά αξιοθέατα της Κασσάνδρας καθώς και επίσκεψη σε ξενοδοχεία της περιοχής που παραμένουν ανοιχτά, με σκοπό τη δημιουργία πακέτων από τους τουριστικούς πράκτορες για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη σε διάφορα όμορφα μέρη της Χαλκιδικής, όπως η Ν. Φώκαια με τον όμορφο βυζαντινό της Πύργο (ο οποίος θα είναι σύντομα επισκέψιμος), το αγίασμα του Αποστόλου Παύλου αλλά και το πρώτο σχολείο των προσφύγων της περιοχής.
Συνεχίζοντας, στην όμορφη Άφυτο και στο λαογραφικό της μουσείο υπήρξε χρόνος για να δούμε την απέραντη θέα της θάλασσας.
Διάφορες επισκέψεις σε ξενοδοχεία αλλά και σε οινοποιεία και εστιατόρια διαφόρων περιοχών έγιναν με σκοπό τη συνεργασία των πρακτόρων με τους τοπικούς τουριστικούς επιχειρηματίες.
Τελικός προορισμός ήταν τα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής τα οποία είναι πλήρως ανακαινισμένα και αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών.
Η Μαρία Παπαδημητρίου, σύμβουλος με σκοπό την ανάπτυξη του τουρισμού στο δήμο, τόνισε τη σημασία της Χαλκιδικής όχι μόνο ως καλοκαιρινός προορισμός αλλά σαν ένας προορισμός για όλες τις εποχές, λόγω των πολλών δραστηριοτήτων που προσφέρει. «Ο κύριος στόχος τέτοιων δράσεων είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς η Χαλκιδική παρουσιάζει μια εποχικότητα λόγω του μοντέλου «ήλιος-θάλασσα» που αναπτύχθηκε από το παρελθόν». Σύμφωνα με την ίδια οι μήνες που προσελκύει κόσμο η Κασσάνδρα είναι από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο , που φέτος λόγω της υγειονομικής κρίσης ήταν ακόμη λιγότεροι και φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν αρκούν.
Ήταν το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι για τουριστικούς πράκτορες από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στην μετά lockdown εποχή. Ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξουν πως πάρα την τραγική περίοδο που βιώνει το επάγγελμα τους, δεν χάνουν τη διάθεση για ενημέρωση και γνώση.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments