Καθώς η σερβική τουριστική αγορά είναι από τις σημαντικότερες για την Ελλάδα, με κοντά ένα εκατομμύριο αφίξεις (προ πανδημίας) από τη Σερβία, συνεχίζονται οι προωθητικές προσπάθειες για την προσέλκυση περισσότερων Σέρβων τουριστών.
Την προσεχή Κυριακή 19 Ιουνίου, δημοσιογράφοι από την Σερβία, έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο Crystal της Celestyal Cruises (φώτο) και να κάνουν κρουαζιέρα στο Αιγαίο. Η συγκεκριμένη προσπάθεια αφορά τη στήριξη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου που κάνει home porting στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και προσβλέπει στην προσέλκυση επιβατών από τα Βαλκάνια. Τη συγκεκριμένη δράση οργάνωσαν από κοινού η Celestyal, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το γραφείο του ΕΟΤ στο Βελιγράδι.
Μια μέρα μετά την Χαλκιδική θα επισκεφτεί αποστολή τουριστικών πρακτόρων της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων Σερβίας (YUTA) με επικεφαλής τον Aleksandar Senicic, γενικό διευθυντή της Ένωσης. Η επίσκεψη γίνεται μετά από πρόσκληση του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον ίδιο και φορείς του τουρισμού από τη Βόρεια Ελλάδα. Τον σχεδιασμό της δράσης έκανε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την συνεργασία του γραφείου του ΕΟΤ στο Βελιγράδι.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments