Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Αναζητώντας μια καλύτερη θέση στον τουριστικό χάρτη, ο Δήμος της Κόνιτσας αποφάσισε να βάλει πιο ψηλά στις προτεραιότητες του αυτά που έχουν σχέση με την τουριστική προώθηση και προβολή της περιοχής. Έτσι ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία CK Strategies, προκειμένου να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις που θα κάνουν αυτή την όμορφη περιοχή της χώρας μας πιο γνωστή το κοινό.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, «εμείς στο Δήμο δεν γνωρίζουμε από τουριστικό μάρκετινγκ και ψηφιακή προώθηση και όλα αυτά που απαιτεί η σύγχρονη εποχή μας. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με τους ειδικούς, προκειμένου να κάνουμε σωστά αυτά που πρέπει για τη τουριστική ανάδειξη της περιοχής μας».
Μια από τις δράσεις πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες όταν ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με την CK Strategies, προσκάλεσε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τους δείξει τις ομορφιές του τόπου. Η τριήμερη περιήγηση ξεκίνησε από το εμβληματικό πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας και ολοκληρώθηκε σε ένα άλλο πέτρινο ιστορικό γεφύρι της περιοχής, αυτό του Βοϊδομάτη, με την φύση που σε καθηλώνει. (αναφερθήκαμε αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση https://omorfataxidia.gr/travel/sta-galazoprasina-nera-toy-voidomati-deite-fotografies/?fbclid=IwAR3qmDmNlsuCgSf-OfoRePiIhOG13ibb1-jhwC-LlNH3gh5ZN1qq0W1yVg0)
Στο γεφύρι της Κόνιτσας τους προσκεκλημένους περίμεναν μαθητές του ΙΕΚ Τουρισμού των Ιωαννίνων για να τους μυήσουν στα παραδοσιακά ηπειρώτικα εδέσματα.
Στο ενδιάμεσο οι συμμετέχοντες στο ταξίδι εξοικείωσης (fam trip), έκαναν πολλά χιλιόμετρα για να επισκεφτούν ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, παραδοσιακά χωριά, να χαθούν σε δάση με πλατάνια που διαχύσουν ποτάμια με πεντακάθαρα νερά (Αώος και Βοϊδομάτης), και να πάρουν μέρος σε παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι.
Επίσης οι τουριστικοί πράκτορες από την Αθήνα και Θεσσαλονίκη είχαν την ευκαιρία να κάνουν B2B συναντήσεις με ντόπιους επιχειρηματίες του τουρισμού.
Θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο Δήμαρχος Νικόλαος Εξάρχου και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Άρις Λαζογιάννης συνόδευσαν από την αρχή μέχρι το τέλος το fam trip και δεν σταμάτησαν να ενημερώνουν και να διηγούνται ιστορίες για την περιοχή τους και να ζητούν γνώμες και απόψεις για την τουριστική τη ανάπτυξη.
Σε όλα αυτά θα αναφερθούμε αναλυτικά σε άλλες αναρτήσεις προσεχώς.
Η Κόνιτσα είναι μια χαρισματική αυθεντική περιοχή χωρίς τα ενοχλητικά τερτίπια που φέρνει η τουριστική ανάπτυξη. Έχει τεράστιες δυνατότητες να αναπτυχθεί τουριστικά και αξίζει κανείς να επισκεφτεί κάθε εποχή του χρόνου. Έχει τα πάντα εκτός από θάλασσα. Έχει όμως πεντακάθαρα ποτάμια με γαλαζοπράσινα νερά που σε προκαλούν να βουτήξεις. Οι τουριστικές υποδομές είναι ικανοποιητικές με διάσπαρτες μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που προσφέρουν προσωποποιημένο σέρβις. Η τοπική πρωτογενής παραγωγή προσφέρει εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες ενώ οι φιλόξενοι άνθρωποι δεν κρύβουν τη χαρά τους όταν βλέπουν επισκέπτες στα χωριά τους.

Info…
Η Κόνιτσα βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Νομού Ιωαννίνων και απέχει από τα Γιάννενα 65 χιλιόμετρα, από τη Θεσσαλονίκη 270 και από την Αθήνα 477 χιλιόμετρα .

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments