Φωτογραφίες: Omorfa Taxidia και Δώρα Bαρδάλη

Ένα ακόμη εκπαιδευτικό ταξίδι διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Athos Hellas. Αυτή τη φορά προορισμός ήταν το Βελιγράδι, η όμορφη ζωντανή και νεανική πρωτεύουσα της Σερβίας, για την οποία κάποιοι αφελείς πιστεύουν ότι είναι μια πολύ με κατεστραμμένη από βομβαρδισμούς πόλη στην οποία επικρατεί πολεμικό κλίμα. Η αλήθεια είναι ότι το Βελιγράδι είναι ακριβώς το αντίθετο. Μια πολύ όμορφη πόλη γεμάτη ζωντάνια, που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς όχι άδικα αναδείχθηκε πολλές φορές ως ένας από τους δέκα καλύτερους city break προορισμούς στην Ευρώπη. Ο λόγος είναι ότι προσφέρει στον τουρίστα τα πάντα. Όμορφα ιστορικά κτίρια, όμορφοι άνθρωποι, καλές συνθήκες καθημερινού πολιτισμού, shopping, έντονη νυχτερινή ζωή, καλό φαγητό, χαμηλό κόστος, ζωντάνια στους δρόμους, ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Ο παραπόταμος του Δούναβη, ο Σάββας, χωρίζει την πόλη στα δύο. Από τη μια μεριά το παλιό Βελιγράδι με την αγορά, τα ιστορικά κτίρια, τα σημαντικότερα αξιοθέατα και ότι ενδιαφέρει τον τουρίστα. Από την άλλη μεριά το νέο Βελιγράδι με ψήλους ουρανοξύστες, μεγάλες λεωφόρους, πανεπιστήμια, κυρίως τόπος κατοικίας των κατοίκων της πόλης. Ο τουρίστας κινείται κυρίως στην παλιά πόλη. Στη νέα θα βρει κάποια ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, μεγάλα πάρκα και την περιοχή Ζεμούν όπου το καλοκαίρι αποτελεί το κέντρο της νυχτερινής ζωής, η οποία δεν τελειώνει αν δεν βγει ο ήλιος. Όλα αυτά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι 30 περίπου τουριστικοί πράκτορες που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό ταξίδι του Athos, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τουριστικά γραφεία από το Βόλο μέχρι και την Αλεξανδρούπολη. Έμειναν στα ξενοδοχεία Metropol Palace και Astoria, επισκέφτηκαν και άλλα ξενοδοχεία που μένουν οι Έλληνες τουρίστες, ξεναγήθηκαν στην πόλη, έκαναν shopping και νυχτερινή ζωή. Από το Athos την αποστολή συνόδευσαν ο Βελισάριος Χωρινός και ο Σάββας Βαρικιάν, ενώ αρχηγός του γκρουπ ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης που ξέρει το Βελιγράδι όσο λίγοι.

Το Βελιγράδι, ανεβαίνει συνεχώς ως τουριστικός προορισμός στην Ελληνική αγορά ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Για το Athos Hellas, αποτελεί έναν από τους βασικούς του προορισμούς καθώς τα πακέτα του προσφέρουν άνεση και πολυτέλεια σε χαμηλό κόστος. Για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά, έχουν προετοιμαστεί εορταστικά πακέτα με τα σχετικά ρεβεγιόν σε ελληνικούς ρυθμούς. Αυτό ήταν το 8ο και τελευταίο εκπαιδευτικό ταξίδι του Athos για την φετινή χρόνια. Κανένα άλλο τουριστικό γραφείο της χώρας δεν επενδύει τόσο χρόνο και χρήμα στην διοργάνωση εκπαιδευτικών ταξιδίων για τα τουριστικά γραφεία με τα οποία συνεργάζεται. Όπως μας είπε ο Βελισάριος Χωρινός, εκ των ιδιοκτητών του Αthos “για μας είναι πολύ σημαντικό τα στελέχη των τουριστικών γραφείων με τα οποία συνεργαζόμαστε να γνωρίζουν καλά τους προορισμούς μας. Να τους κάνουμε να τους αγαπήσουν και γιατί όχι να ταυτιστούν με αυτούς. Μόνο έτσι θα ενημερώσουν σωστά τους πελάτες τους για τις εκδρομές και όλες τους τις λεπτομέρειες. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Αποτελεί και ένα είδος επιβράβευσης για τα τουριστικά γραφεία που σταθερά μας στηρίζουν προωθώντας τις εκδρομές μας. Είναι ένας τρόπος να τους ευχαριστήσουμε, γι’ αυτό και τα εκπαιδευτικά που διοργανώνουμε δεν έχουν μόνο ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και ξενοδοχεία, άλλα επίσης χαλάρωση και διασκέδαση, ενίοτε έντονη”.

 

 

Πείτε τη γνώμη σας

avatar