Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Αν και είναι ένα από τα δύσκολα εκπαιδευτικά ταξίδια λόγω πολλών χιλιομέτρων και απαιτητικού προγράμματος, αυτό που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Βουκουρέστι ήταν από τα καλύτερα. Το διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Athos Hellas που εδώ και χρόνια ειδικεύεται στον συγκεκριμένο προορισμό, διοργανώνοντας οδικές και αεροπορικές εκδρομείς καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Στο εκπαιδευτικό συμμετείχαν ιδιοκτήτες και στελέχη από 30 περίπου τουριστικά γραφεία από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Η μετάβαση έγινε με το ιδιόκτητο λεωφορείο του Athos Hellas και η διαμονή στα εξαιρετικά τετράστερα Novotel και Minerva. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στην ρουμανική πρωτεύουσα, επίσκεψη στο Παλάτι του Λαού και ημερήσια εκδρομή στα θρυλικά Καρπάθια που η οργιώδη φαντασία του Χόλυγουντ τα έχει συνδέσει με τον κόμη Δράκουλα. Οι τουριστικοί πράκτορες επισκέφτηκαν επίσης τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται το Athos στο Βουκουρέστι, ενώ οι περισσότεροι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια καλή γεύση από την έντονη και ενίοτε εκτός ορίων νυκτερινή ζωή της ρουμανικής πρωτεύουσας που κάποτε, όχι άδικα, την είχαν κατονομάσει ως το Παρίσι των Βαλκανίων.

Εκ μέρους του Athos Hellas την αποστολή συνόδευσε ο Σάββας Βαρικιάν, ενώ αρχηγός ήταν ο εξαιρετικός και ακούραστος Μιχάλης Μπάκας που γνωρίζει κάθε τουριστική πτυχή της Ρουμανίας, καθώς εδώ και χρόνια την επισκέπτεται πάνω από 30 φορές το χρόνο.

Καθώς ήταν ένα από τα πιο κεφάτα εκπαιδευτικά ταξίδια των τελευταίων ετών, ολοκληρώθηκε με ένα disco πάρτι πάνω στο λεωφορείο στον δρόμο της επιστροφής.

 

Info…

Όπως μας εξήγησε ο Σάββας Βαρικιάν, το Βουκουρέστι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόγραμμα του Athos και αυτό γιατί έχει ζήτηση όλο το χρόνο καθώς είναι προορισμός τεσσάρων εποχών. Τα προγράμματα του Athos προσφέρονται σε πολύ καλή τιμή και περιλαμβάνουν άνετη και πολυτελή διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία με ναυαρχίδα το Hilton στο κέντρο της πόλης, αλλά και το εξαιρετικό Novotel στην ίδια περιοχή. Οι ταξιδιώτες επιλέγουν το Βουκουρέστι καθώς έχει να δείξει πολλά, έχει ατέλειωτο shopping και έντονη νυχτερινή ζωή, ενώ διοργανώνονται μεγάλα event κυρίως συναυλίες και φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας.

Ανάλογα με την διάρκεια της εκδρομής, τα προγράμματα του Athos περιλαμβάνουν εξορμήσεις και σε άλλες περιοχές της Ρουμανίας με επίσης εξαιρετικό τουριστικό ενδιαφέρον.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments