Ο Χρυσόστομος Ζερβόπουλος, ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ την παρακάτω καταγγελία σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα του λαδώματος στα σύνορα βαλκανικών χωρών, προκειμένου να μην υπάρχουν σκόπιμες καθυστερήσεις.

Είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό, καθώς εδώ και πολλά χρόνια πολιτικά συστήματα άλλαξαν, καθεστώτα άλλαξαν, σύνορα άλλαξαν, αλλά το λάδωμα παραμένει…

Διαβάστε:

«Περάσαμε πριν λίγο τα ελληνικά σύνορα και μπήκαμε στη χώρα, επιστρέφοντας μετά από 6ήμερο οδικό ταξίδι στα Βαλκάνια. Περάσαμε από τις παρακάτω χώρες: Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία/Σκόπια.
Στο ταξίδι μας “λαδώσαμε” με 30€ στα Σκόπια, 30€ στην Αλβανία και 10€ στο Μαυροβούνιο στις αστυνομίες και τα τελωνεία των χωρών. Ο λόγος ήταν για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος στο λεωφορείο με επιπλέον καθυστερήσεις, πέρα από τους προβλεπόμενους ελέγχους, που σκοπίμως προκαλούν οι υπάλληλοι στα σύνορα των χωρών. Ουσιαστικά απειλούν ή “λαδώνεις” ή σας κρατάμε όσο θέλουμε και σας καταστρέφουμε το πρόγραμμα και την εκδρομή.
Η μέθοδος που το κάνουνε είναι απλή. Την ώρα που οι υπεύθυνοι των εκδρομών πηγαίνουν για έλεγχο τα χαρτιά του λεωφορείου και των επιβατών, ζητούν χωρίς αναστολές coffee, cafe, drinks, nero κλπ. Αυτό συνοπτικά σημαίνει 10ευράκι κρυμμένο μέσα σε διαβατήριο ή κάτω από μπουκάλι νερό.
Η κατάσταση αυτή είναι χρόνια και γνωστή σε όλους τελικά. Ελληνικές κυβερνήσεις, ΕΟΤ, Hatta, Έλληνες υπαλλήλους των συνόρων, τουριστικούς πράκτορες και αρχηγούς εκδρομών, οδηγούς λεωφορείων και φορτηγών και πολλών άλλων.
Μέχρι πότε όμως αυτή η πάγια αθλιότητα θα γίνεται αποδεκτή παθητικά;
Θα ακολουθήσει καταγγελία σε αρμόδιους φορείς και πρεσβείες, δημοσιοποίηση σε ΜΜΕ εάν χρειαστεί, που ειλικρινά εύχομαι να κινητοποιήσουν όσους μπορούν να δώσουν λύση, για να μπει ένα τέλος σε αυτή την αναχρονιστική πραγματικότητα των Βαλκανίων».
Φωτογραφία αρχείου

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments