Από τον Χρήστο Γιασκουλίδη, μέλος του Πανελληνίου Σωματείου Τουριστικών Συνοδών, λάβαμε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό.

Προς: Γραφείου Πρωθυπουργού Κου Κυριάκου Μητσοτάκη

Κύριε Πρωθυπουργέ

Με μεγάλη χαρά ακούσαμε ότι θα ανοίξουν τα ραντεβού για εμβολιασμό και των μικρότερων ηλικιών μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Επίσης με μεγάλη έκπληξη (δυσάρεστη) ακούσαμε τον Κο Θεμιστοκλέους να ανακοινώνει ότι και οι ηλικίες 40 – 44 θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Astra Zeneca κάτι που αρχικά δεν είχε ανακοινωθεί. Αυτό για εμάς που ασχολούμαστε με τον τουρισμό είναι καταστροφή, γιατί χρειαζόμαστε το συντομότερο να έχουμε στα χέρια μας το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για να μπορούμε να δουλέψουμε και να ταξιδέψουμε και στο εξωτερικό συνοδεύοντας γκρουπ και όχι να περιμένουμε δύο και τρεις μήνες για να πάρουμε το πιστοποιητικό.
Κύριε πρωθυπουργέ, έχετε ανακοινώσει το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου. Οι εργαζόμενοι ως συνοδοί τουριστικών γκρουπ, οι ξεναγοί αρχαιολογικών χώρων και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, είμαστε αυτοί που ερχόμαστε καθημερινά σε άμεση επαφή με τους τουρίστες και θα πρέπει να είμαστε διαθέσιμοι για εργασία αμέσως μόλις ανοίξει ο τουρισμός. Πρέπει να εμβολιαστούμε άμεσα και να έχουμε ολοκληρώσει την δεύτερη δόση εμβολιασμού το συντομότερο δυνατό. Η φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια, που ταξιδεύουμε συνέχεια με αεροπλάνα, πλοία, λεωφορεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Χρειαζόμαστε να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας και για την δικιά μας ασφάλεια, αλλά και για την ασφάλεια των τουριστών που θα συνοδεύουμε. Χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας το πιστοποιητικό εμβολιασμού το συντομότερο, κάτι που μπορεί να γίνει εάν εμβολιαστούμε με τα εμβόλια τηςJohnson, Pfizer και της Moderna, ώστε να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός μας μέσα σε ένα μήνα.
Είναι καταστροφή για εμάς που εργαζόμαστε στον τουρισμό συνοδεύοντας γκρουπ, το να κάνουμε το εμβόλιο της Αstra Zeneca για τον μόνο λόγο ότι η δεύτερη δόση θα πρέπει να γίνει δύο μήνες μετά (προσωπικά εμένα μου έβγαλε 1η δόση 21 Μαΐου και 2η στις 2 Αυγούστου), μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού με αποτέλεσμα ενώ ο τουρισμός θα έχει ανοίξει από τα μέσα Μαϊου, εμείς να περιμένουμε τη δεύτερη δόση τον Αύγουστο και με αποτέλεσμα ή να ρισκάρουμε για την δικιά μας υγεία και την υγεία των τουριστών που συνοδεύουμε, ή να αναγκαστούμε να μη δουλέψουμε και να χάσουμε μία ακόμη τουριστική σαιζόν. Η φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια που χρειάζεται να ταξιδεύουμε ακόμη και αρκετές φορές μέσα σε μία εβδομάδα και δεν είναι εφικτό να βγάλουμε όλο το καλοκαίρι κάνοντας κάθε δύο μέρες self test και κάθε φορά πριν μπούμε σε αεροπλάνο ή καράβι.. Επίσης είναι τεράστιο πρόβλημα και για όσους δουλεύουν συνοδεύοντας γκρουπ στο εξωτερικό και χρειάζεται να ταξιδεύουν σε χώρες της Ευρώπης, όπου θα πρέπει να έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επίσης, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εάν ανοίξει ο τουρισμός, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε, σε ποιο μέρος θα μας βρει ο Ιούλιος ή ο Αύγουστος για να ψάχνουμε που μπορούμε να κάνουμε τη δεύτερη δόση.
Αν πραγματικά θέλετε να ανοίξει ο τουρισμός, σας παρακαλούμε να μας δώσετε τη δυνατότητα, όσοι εργαζόμαστε στον τουρισμό να εμβολιαστούμε με τα εμβόλια της Johnson, Pfizer και της Moderna για να γίνει η δεύτερη δόση μέσα σε ένα μήνα και έτσι να έχουμε στα χέρια μας το συντομότερο, το πολυπόθητο πιστοποιητικό εμβολιασμού, για να μπορούμε να δουλέψουμε. Ζητάμε να δουλέψουμε και μάλιστα στον τομέα του τουρισμού στον οποίο ποντάρει πολλά ή χώρα μας. Ελπίζω να δείτε θετικά το αίτημά μας και να μας επιτρέψετε να δουλέψουμε σύντομα.
Με εκτίμηση
Χρήστος Γιασκουλίδης

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments