Από αναγνώστη μας πήραμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με τις εκδρομές εξωτερικού στα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης…
Καλημέρα σας,
Ανήκω σε έναν από τους χιλιάδες αναγνώστες της επίκαιρης και στοχευμένης αρθρογραφίας σας. Ψάχνοντας τον τελευταίο μήνα για ομαδική εκδρομή εξωτερικού, μετά λύπης μου παρατήρησα ότι ουσιαστικά η πόλη μας παραιτήθηκε από το κομμάτι του εξαγόμενου τουρισμού αυτό το καλοκαίρι, το οποίο αποτέλεσε την επανεκκίνηση του τουρισμού γενικότερα.
Βρίσκοντας εκδρομές μόνο σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο με αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αποφασίζουμε οικογενειακώς να ταξιδέψουμε στην Πολωνία τον Αύγουστο, τρεις ενήλικες και ένα παιδί. Από την πρώτη μέρα ενημερώνουμε ότι μόνο ο ένας ενήλικας θα είναι πλήρως εμβολιασμένος την ημερομηνία της αναχώρησης και οι υπόλοιποι θα ταξιδεύσουμε με την διενέργεια pcr test, όπως μέχρι και την ώρα που συντάσσω το μήνυμα ορίζει η νομοθεσία.
Χθες ενημερωθήκαμε ότι το πρακτορείο αποφάσισε να μην δέχεται πλέον ανεμβολίαστους σε εκδρομές του εξωτερικού. Με το συγκεκριμένο πρακτορείο έχουμε ταξιδέψει πολλάκις, χωρίς προβλήματα, αλλά αυτή η συμπεριφορά μας προβλημάτισε. Προφανώς κινηθήκαμε στα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία των Αθηνών, τα οποία κινούνται σε πολλή υψηλές πληρότητες στις εκδρομές τους, έχοντας ταξιδιωτική ασφάλεια έναντι του covid19, τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όσο και κατά την διενέργεια του pcr test στην Ελλάδα με πλήρη αποζημίωση της εκδρομής σε περίπτωση θετικού δείγματος.
Κλείνοντας, συμφωνώ απόλυτα με την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού σε αυτές τις συνθήκες, αλλά νομίζω ότι σαν πόλη θα χάσουμε και τις τελευταίες ελπίδες για άνοδο του εξαγόμενου τουρισμού, έχοντας ένα σύγχρονο πλέον αεροδρόμιο, το οποίο πέρα από την αναβάθμιση των υποδομών χρειάζεται αύξηση της επιβατικής κίνησης.
Στη διάθεσή σας για οτιδήποτε στο μέλλον.
Με εκτίμηση,
Σωκράτης Σιάνης

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments