Ο Νίκος Τριγκίδης, μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού σχετικά με την πρόθεση της Υπουργείου να προσελκύσει Γερμανούς ηλικιωμένους να περάσουν το χειμώνα στην Ελλάδα λόγω της ενεργειακής κρίσης στη Γερμανία που θα κάνει τη ζωή αυτών των ανθρώπων πολύ δύσκολη. Ο κ. Τριγκίδης αναφέρεται στην επιστολή του στην προχειρότητα που το Υπουργείο Τουρισμού προσπαθεί να προσελκύσει του Γερμανούς.
Η επιστολή αναφέρει:

Ανοιχτή Επιστολή στον Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδος.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η Είδηση του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού στον γερμανικό Τύπο, Γερμανοί συνταξιούχοι λόγω της ενεργειακής κρίσης να περάσουν τον ερχόμενο χειμώνα στην Ελλάδα, βρήκε ευρύ ενδιαφέρον. Η Είδηση όμως ήταν τόσο ανώριμη που άφησε πολλά ερωτήματα.
– Ποιες είναι οι συγκεκριμένες προσφορές της ελληνικής Κυβέρνησης;
– Τι υποδομές έχει προετοιμάσει για τον ερχόμενο Χειμώνα το Υπουργείο Τουρισμού;
Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το ύψος των συντάξεων των Γερμανών κατοίκων κυμαίνεται, κατά μέσο όρο, στο ποσοστό των 850 – 1300 €/άτομο. Επομένως θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες και ανάλογες προσφορές στο ύψος των 500 – 1000 €/άτομο παραμονής σε ξενοδοχειακές ή τουριστικές μονάδες τουλάχιστον για ένα μήνα. Η Τουρκία προσφέρει ήδη από την αρχή του καλοκαιριού σε 4στερες μονάδες με 350 €, σε 5στερες με 700 €/άτομο με ημιδιατροφή. Η Πορτογαλία με τη Μαδέρα 550 € – 950 €/άτομο με ημιδιατροφή, για 4 έως 6 εβδομάδες, κλπ.
Αφού ληφθούν τα ανάλογα μέτρα, όπως τα κέρδη του Ταμείου Ανεργίας για τους υπαλλήλους των ξενοδοχειακών μονάδων για τη χειμερινή περίοδο, μέτρα επιδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενεργειακή κρίση, συμφωνίες με Συνδέσμους τουριστικών επιχειρήσεων, δυνατότητες Υγείας και Νοσηλείας εν ανάγκη, κλπ. να γίνουν οι συγκεκριμένες και ανάλογες χρηματικές και χρονικές προσφορές στις ευρωπαϊκές αγορές. Μια απλή είδηση στον Τύπο δεν έχει αποτελεσματικότητα. Δεν φανερώνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην επίλυση του προβλήματος.
Μετά τιμής
Νίκος Τριγκίδης,
Αρχιτέκτων μηχανικός

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments