Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Τουρισμού σχετικά με τους ξένους επισκέπτες που βρίσκονται αυτές τις μέρες του lockdown στη χώρα μας.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Από τις 7 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 αλλοδαποί τουρίστες, που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα και πρέπει να αναχωρήσουν, επιδεικνύουν σε περίπτωση ελέγχου το εισιτήριο του ταξιδιού επιστροφής στα μέσα μεταφοράς που χρειάζονται για την αναχώρησή τους.
Εσωτερικές διακινήσεις τουριστών στους τόπους όπου βρίσκονται δεν προβλέπονται – παραμένουν στο ξενοδοχείο – εκτός αυτών που προβλέπονται και για τους κατοίκους. Στην περίπτωση αυτή το ξενοδοχείο θα πρέπει να τους ενημερώσει για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση και για τα έγγραφα ή τα sms που απαιτούνται για τη σύννομη μετακίνησή τους.
Τουρίστες, που τώρα αφικνούνται στην Ελλάδα, με την επίδειξη της κράτησης του ξενοδοχείου τους, μετακινούνται ή μεταφέρονται προς τα ξενοδοχεία τους.

Σε καραντίνα μας βάζει η Βρετανία…

Στο μεταξύ η Βρετανία βάζει σε καραντίνα την Ελλάδα πλην πέντε ελληνικών νησιών. Αυτό σημαίνει πως όποιος ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο προερχόμενος από την Ελλάδα θα έχει υποχρέωση να μπει σε καραντίνα 14 ημερών. Αυτό δεν ισχύει για όσους επιστρέψουν από την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments