Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες. Το δρομολόγια πραγματοποιείται αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα , κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Σάββατο, ενώ από τις 4 Ιουλίου και μέχρι 28 Αυγούστου θα προστεθεί και τέταρτο δρομολόγιο κάθε Τετάρτη.
Πραγματοποιείται με το ταχύπλοο Champion Jet 1 της εταιρείας Sea Jets, το οποίο θα αντικατασταθεί γύρω στα τέλη του μήνα από το ταχύπλοο επιβατηγό/οχηματαγωγό Superrunner Jet το οποίο εξυπηρέτησε και την περυσινή περίοδο τη γραμμή.
Το ταχύπλοο της Seajets αναχωρεί στις 7 το πρωί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για Σκιάθο (άφιξη στις 09:55), Σκόπελο (άφιξη στις 10:40), Αλόννησο (άφιξη στις 11:05) και Μαντούδι στην Εύβοια (άφιξη στις 11:50). Από το Μαντούδι αναχωρεί στις 16:15 για Αλόννησο (16:55), Σκόπελο (17:20), Σκιάθο (18:00) και Θεσσαλονίκη (21:25).
Το κόστος οικονομικής θέσης για Σκιάθο είναι 36,70 ευρώ/άτομο (απλή διαδρομή), για Σκόπελο 40,30 ευρώ/άτομο, και για Αλόννησο 48 ευρώ/άτομο.
Με το συγκεκριμένο δρομολόγιο διευκολύνονται όχι μόνο οι Βορειοελλαδίτες να φτάσουν στην Σποράδες αλλά και οι Bαλκάνιοι.
Όπως μας έλεγε πρόσφατα ο Δήμαρχος της Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, οι ντόπιοι επιχειρηματίες περιμένουν πως και πως τους Βορειοελλαδίτες, καθώς μπορεί να μένουν λιγότερες μέρες στο νησί απ’ ότι οι ξένοι τουρίστες, ωστόσο ξοδεύουν περισσότερα.
0 Comments
νεότερα










