Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες. Το δρομολόγια πραγματοποιείται αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα , κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Σάββατο, ενώ από τις 4 Ιουλίου και μέχρι 28 Αυγούστου θα προστεθεί και τέταρτο δρομολόγιο κάθε Τετάρτη.
Πραγματοποιείται με το ταχύπλοο Champion Jet 1 της εταιρείας Sea Jets, το οποίο θα αντικατασταθεί γύρω στα τέλη του μήνα από το ταχύπλοο επιβατηγό/οχηματαγωγό Superrunner Jet το οποίο εξυπηρέτησε και την περυσινή περίοδο τη γραμμή.
Το ταχύπλοο της Seajets αναχωρεί στις 7 το πρωί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για Σκιάθο (άφιξη στις 09:55), Σκόπελο (άφιξη στις 10:40), Αλόννησο (άφιξη στις 11:05) και Μαντούδι στην Εύβοια (άφιξη στις 11:50). Από το Μαντούδι αναχωρεί στις 16:15 για Αλόννησο (16:55), Σκόπελο (17:20), Σκιάθο (18:00) και Θεσσαλονίκη (21:25).
Το κόστος οικονομικής θέσης για Σκιάθο είναι 36,70 ευρώ/άτομο (απλή διαδρομή), για Σκόπελο 40,30 ευρώ/άτομο, και για Αλόννησο 48 ευρώ/άτομο.
Με το συγκεκριμένο δρομολόγιο διευκολύνονται όχι μόνο οι Βορειοελλαδίτες να φτάσουν στην Σποράδες αλλά και οι Bαλκάνιοι.
Όπως μας έλεγε πρόσφατα ο Δήμαρχος της Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, οι ντόπιοι επιχειρηματίες περιμένουν πως και πως τους Βορειοελλαδίτες, καθώς μπορεί να μένουν λιγότερες μέρες στο νησί απ’ ότι οι ξένοι τουρίστες, ωστόσο ξοδεύουν περισσότερα.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments