Χθες Σάββατο ξεκίνησε η νέα τουριστική περίοδος. Όχι στη Ρόδο, ούτε στην Κρήτη ή άλλες μεγάλες τουριστικές περιοχές της χώρας μας. Ούτε καν στα διάσημα νησιά Μύκονο και Σαντορίνη. Για όλες αυτές τις περιοχές η νέα τουριστική περίοδος δυστυχώς αργεί ακόμη.
Χθες, μέσα του Φλεβάρη ακόμη, η νέα τουριστική περίοδος ξεκίνησε στη Μεσσηνία. Οι διεθνείς πτήσεις της Aegean, ξεκίνησαν χθες  από Ντίσελντορφ, σήμερα από Μονάχο και σε λίγες μέρες από Στοκχόλμη. Σταδιακά θα προστεθούν περισσότερες από άλλες αεροπορικές εταιρείες.
Και τι θα κάνουν οι τουρίστες από τώρα στη Μεσσηνία; Θα παίξουν γκολφ, στα δυο βραβευμένα γήπεδα της Costa Navarino που έχουν τοποθετήσει ψηλά την περιοχή ως προορισμό γκολφ. Οι ακραιφνείς φίλοι του γκολφ ανυπομονούν να παίξουν το αγαπημένο τους άθλημα καθώς στις χώρες τους ο καιρός αργεί να τους το επιτρέψει ακόμη.
Όπως και άλλη φορά είχαμε αναφέρει στα Omorfa Taxidia, στον τουρισμό τα αβγά δεν βάφονται με τον κυνικό τρόπο που περιγράφει η γνωστή ελληνική παροιμία. Αν θέλεις να πάρεις από τον τουρισμό θα πρέπει να έχεις να δώσεις. Χρειάζονται λοιπόν επενδύσεις για να μπορέσεις να διευρύνεις την τουριστική περίοδο. Σαν αυτές που έκανε ο αείμνηστος καπεταν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος που δημιούργησε την Costa Navarino αφού πρώτα τράβηξε του Χριστού τα πάθη από την γραφειοκρατία και από τους επαγγελματίες ευαισθητοποιημένους πολίτες που με σύμμαχο το αλλοπρόσαλλο νομικό μας σύστημα σταματούν όλες τις μεγάλες επενδύσεις μέχρι να πάρουν το κάτι τις τους.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments