Την προσεχή Κυριακή 15 Μαΐου ξεκινά στην Ανατολική Χαλκιδική το γαστρονομικό φεστιβάλ KOUZINA 2022 το οποίο εκτός από τη γαστρονομία προωθεί και τον τουρισμό της περιοχής. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 15 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου, και φέτος θα πραγματοποιηθούν 32 κύριες και περίπου 200 παράλληλες δραστηριότητες.
Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Στανό Χαλκιδικής.
Η διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται από το Δήμο Αριστοτέλη, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη, στηρίζεται φέτος από:
– 22 τοπικούς πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους γυναικών,
– 54 τοπικές επιχειρήσεις τουρισμού,
– 19 τοπικούς chef και 6 guest chef,
– περίπου 1000 εθελοντές.
Επικεφαλής chef της διοργάνωσης είναι η Ντίνα Νικολάου, η οποία επιμελείται τη γαστρονομική ενότητα της γιορτής, ενώ υπεύθυνη για τα πολιτιστικά δρώμενα είναι η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη, Ελένη Καραντώνα.
Φέτος το KOUZINA, είναι πολιτιστικά αφιερωμένο στα «100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή», φέροντας τον τίτλο «100 χρόνια στη νέα πατρίδα». Τιμώμενος ελληνικός προορισμός της διοργάνωσης είναι η Δράμα, με την οποία ο Δήμος Αριστοτέλη δικτυώνεται οινικά, δημιουργώντας την πρώτη οινική διαδρομή με τίτλο «από το Αιγαίο Πέλαγος στη Μαύρη Θάλασσα». Η εν λόγω δικτύωση μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη, του Δήμου Δράμας και του Δήμου Τσάρεβο Βουλγαρίας θα υπογραφεί στην Αρναία την Τετάρτη 8 Ιουνίου.
Τιμώμενος μεσογειακός προορισμός είναι το Μαυροβούνιο. Στο πλαίσιο αυτού του δεδομένου ο Δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Μαυροβούνιο και την Πρεσβεία του Μαυροβούνιου στην Αθήνα υποδέχονται την Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Μαυροβουνίου Irene Rogosic, η οποία θα υπογράψει τη δικτύωση του Δήμου Αριστοτέλη με το Δήμο Podgorica σε θέματα προσκυνηματικών ανταλλαγών.
Δείτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης: http://www.cluster-aristotle.travel/?post_type=tribe_events

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments