Στις 06:45 αύριο το πρωί, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο των Υπεραποστάσεων, το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ θα πάρει εκκίνηση. 400 δρομείς από 47 χώρες του κόσμου θα σταθούν στην γραμμή εκκίνησης, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, στις 06.45 το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να διανύσουν την απόσταση που ενώνει την Αθήνα με τη Σπάρτη. Η διαδρομή των 245 χιλιομέτρων που θα ακολουθήσουν οι 400 δρομείς, διέρχεται από αρχαιολογικούς χώρους, δρόμους και χωμάτινα μονοπάτια, τόσο της Αττικής όσο και της Πελοποννήσου, διασχίζοντας, την κορυφή του βουνού Αρτεμισίου, τους κάμπους της Νεμέας, και την γέφυρα του Ευρώτα, διαδίδοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, διαδίδοντας το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθε», μέσω της ιστορικής αυτής διοργάνωσης.
Η φετινή διοργάνωση του 40ου Σπάρταθλον χαρακτηρίζεται από την παρουσία 51 Ελλήνων Αθλητών και Αθλητριών από τον χώρο των υπεραποστάσεων, οι οποίοι δίνουν το παρόν στον ιστορικό αγώνα, αφού πρωτίστως κέρδισαν την πολυπόθητη πρόκριση που απαιτείται για την συμμετοχή τους.
Εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» διεξάγεται πάνω στα βήματα του Αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, που κάλυψε το μακρύ δρομικό ταξίδι των 246 χιλιωμέτρων, φτάνοντας στη Σπάρτη την επόμενη ημέρα. Το στάδιο της προετοιμασίας των αθλητών και αθλητριών χαρακτηρίζεται από εντατικές πολύμηνες προπονήσεις και από ανάλογη ψυχολογική προετοιμασία.
Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας, οι αθλητές και οι αθλήτριες παρέλαβαν τα νούμερά τους, και παρέδωσαν τα συσκευασμένα τους drop box, τα οποία τοποθετήθηκαν, μέσα σε ειδικά κουτιά τα οποία φορτώθηκαν στα ειδικά οχήματα διανομής προκειμένου να διανεμηθούν, με αριθμητική ευλάβεια στα 70 check point που παρεμβάλλονται κατά μήκος της διαδρομής. Απίστευτες ήταν οι στιγμές που έλαβαν χώρα όταν οι δρομείς αντάμωναν μεταξύ τους στον χώρο της γραμματείας! Τα χαμόγελα έδιναν την θέση τους σε φιλικές χειραψίες οι οποίες εν συνεχεία προχωρούσαν σε ιδιαίτερες αφηγήσεις, με θέμα: τους αγώνες και την προετοιμασία όλων για το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.
Η αυριανή εκκίνηση του αγώνα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, καθώς και το κανάλι του Συνδέσμου στο youtube, και θα ξεκινήσει από τις 06:15 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι την έξοδο των Δρομέων από την Ιερά οδό προς το Δαφνί!

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments