Η 81η ΔΕΘ ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες Κυριακή ωστόσο δεν είναι το μοναδικό μεγάλο γεγονός που περιλαμβάνεται στο καλεντάρι της Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβρη.
Το προσεχές Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ξεκινά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ το παγκόσμιο συνέδριο Αρχιμαγείρων (World Chefs Congress & Expo 2016), το μεγαλύτερο από τα συνέδρια που θα γίνουν φέτος στη Θεσσαλονίκη.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, ως επίσημος τοπικός φορέας στήριξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου, είναι έτοιμη να υποδεχθεί πάνω από 1.000 επαγγελματίες του κλάδου που θα επισκεφθούν τη διοργάνωση για να παρακολουθήσουν από κοντά έμπειρους και καταξιωμένους chefs από όλο τον κόσμο και να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και τις νοστιμιές της Μεσογείου.
Ο Πάτερ Επιφάνειος και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, είναι δύο από τα μεγάλα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των καταξιωμένων ομιλητών του Παγκόσμιου Συνεδρίου και θα προσφέρουν τη δική τους πινελιά στη διοργάνωση αυτή.
Κατά την ιστορία των 86 χρόνων του, το 2016 θα είναι η πρώτη χρονιά που το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων World Chefs Congress & Expo θα φιλοξενηθεί σε Μεσογειακή χώρα και μάλιστα στην Ελλάδα. Διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies) κάθε δύο έτη και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης των Αρχιμαγείρων παγκοσμίως.
Στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress & Expo 2016 θα συμμετάσχουν πάνω από 1.000 επαγγελματίες του κλάδου- διάσημοι αρχιμάγειρες που έχουν βραβευθεί και κατέχουν εξέχουσες θέσεις στο χώρο, νέα ταλέντα στον κλάδο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, επικεφαλείς εταιρειών τροφίμων, ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων, καθώς και επιχειρήσεις εισαγωγής & εξαγωγής τροφίμων και εξοπλισμού απ’ όλον τον κόσμο- στα πλαίσια του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να δικτυωθούν και παράλληλα να αναπτύξουν νέες συνεργασίες.
Το Παγκόσμιο Συνέδριο θα φιλοξενήσει 34 ομιλητές από όλο τον κόσμο, καθένας από τους οποίους θα καταδείξει μία διαφορετική πλευρά της παγκόσμιας γαστρονομίας. Μέσα στη λίστα των καταξιωμένων αυτών ομιλητών συμπεριλαμβάνεται και ο «πατέρας» της μοριακής κουζίνας Hervé This, ο Mark Moriarty, ο Peter Kuruvita, ο George Calombaris, ο Dimitrios Chronopoulos και πολλοί άλλοι. Παράλληλα, το Worldchefs Congress & Expo 2016 θα φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Αρχιμαγείρων, το Bill Gallagher Φόρουμ για Νέους Αρχιμάγειρες, μια εμπορική έκθεση και πολλές γαστρονομικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Το Παγκόσμιο Συνέδριο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης στο εξωτερικό. Καθώς η εν λόγω διοργάνωση δεν έχει διεξαχθεί ξανά σε ευρωπαϊκή πόλη της Μεσογείου, θα αποτελέσει μία δυναμική προβολή για τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τη μεσογειακή γαστρονομία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments