Δόθηκε τελικά λύση στο θέμα που προέκυψε στη Θεσσαλονίκη με τις δυο Ρουμάνες τουρίστριες που βρέθηκαν θετικές στον COVID-19. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, που ενημερώθηκε από το δημοσίευμα των Όμορφων Ταξιδιών, επικοινώνησε ο ίδιος προσωπικά με το ξενοδοχείο Φίλιππος που έχει οριστεί ως ξενοδοχείο καραντίνας για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ζήτησε οι δυο Ρουμάνες να φιλοξενηθούν εκεί για τις επόμενες 14 μέρες.
Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση νωρίτερα, οι δυο Ρουμάνες τουρίστριες, έμεναν στη Θεσσαλονίκη σε διαμέρισμα που νοίκιασαν μέσω της πλατφόρμας Airbnb.
Μετά από τεστ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, βρέθηκαν θετικές στον Covid-19 και τις ζητήθηκε να πάνε στο ξενοδοχείο Φίλιππος για να μείνουν σε καραντίνα, όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα. Ωστόσο ο σχετικός νόμος προβλέπει φιλοξενία σε ξενοδοχεία καραντίνας μόνο για όσους τουρίστες μένουν σε ξενοδοχείο. Σε επικοινωνία των ανθρώπων του ξενοδοχείου με την πολιτική προστασία λύση δεν βρίσκονταν
Τελικά μετά από παρέμβαση του κ. Χαρδαλιά το θέμα λύθηκε, ενώ ο ίδιος υποσχέθηκε πως αύριο θα αλλάξει τη σχετική διάταξη και θα συμπεριλαμβάνονται και οι διαμένοντες σε καταλύματα Airbnb να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία καραντίνας σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον Κορωνοϊό.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments