Σε μια πανηγυρική συνέντευξη τύπου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βουλα Πατουλίδου, εκανε σήμερα ενώπιον δημοσιογράφων άλλα και εκπροσώπων φορέων, τον απολογισμό των δυο χρόνων παρουσίας της στο τιμόνι του Οργανισμού, ο οποίος ιδρύθηκε για την τουριστική προώθηση και προβολή της Θεσσαλονίκης.

Η κα Πατουλίδου αφού αναφέρθηκε στο τι είναι ο Οργανισμός, το ρόλο του και τα μέλη του, έκανε μια παράθεση των δραστηριοτήτων του και του τι έχει κάνει μέχρι τώρα.

Όπως είπε η κα Πρόεδρος, δημιούργησε πλούσιο προωθητικό υλικό για την προβολή της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, συνέβαλε στη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων που βελτιώνουν το τουριστικό προϊόν της πόλης και ενίοτε προσελκύουν τουρίστες, ταξίδεψε σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και φιλοξένησε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους προκειμένου αυτοί να γνωρίσουν να προωθήσουν και να προβάλουν τη Θεσσαλονίκη στην χώρα τους.

Επίσης η κα Πατουλίδου αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού που απαντά στο http://www.thessaloniki.travel και προωθεί τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό και η οποία εδώ και λίγο καιρό είναι στον διαδικτυακό αέρα. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα περιλαμβάνει όλες εκείνες τις πληροφορίες που αναζητά ο υποψήφιος τουρίστας καθώς και προτάσεις του τι μπορεί να κάνει όταν φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

Η σελίδα είναι προς το παρόν στα Ελληνικά, Αγγλικά και Ρωσικά και σύντομα και στα Γερμανικά. Η επισκεψημότητα εξέπληξε ευχάριστα τους δημιουργούς της με τους περισσότερους επισκέπτες να καταγράφονται από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Κύπρο, την Γερμανία και τα Σκόπια.

Ο προϋπολογισμός του Οργανισμού είναι περίπου 300 χιλιάδες το χρόνο αλλά όπως είπε η κα Πατουλίδου “με πολύ αγώνα τα μαζεύουμε καθώς λίγα μέλη πληρώνουν τις συνδρομές τους”. Ωστόσο η Αντιπεριφερειάρχης είπε πως “θα τους πείσουμε με το έργο μας να βάλουν τις συνδρομές τους αλλιώς ας αποχωρήσουν”.

Η κα Πατουλίδου παραδέχθηκε πως δεν έγιναν πάρα πολλά σε αυτό το διάστημα αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε “πριν μερικούς μήνες δεν υπήρχε τίποτα”. Τέλος αναγνώρισε πως η πόλη έχει προβλήματα όσον αφορά στην εικόνα της τα οποία θα πρέπει να επιλύσει προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικές οι προσπάθειες που γίνονται για την προσέλκυση τουριστών.

Καθώς στο πρόσφατο παρελθόν πολλοί εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης είχαν χαρακτηρίσει ανύπαρκτο τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και κάποιοι ζήτησαν ακόμη και την κατάργηση του, η κα Πατουλίδου ανέφερε πως “εδώ είναι το έργο μας καταγεγραμμένο, ας έρθουν να το δουν και μετά ας πουν ότι θέλουν”.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments