Βιάστηκε να πανηγυρίσει (όπως πάντα) στη Ρόδο, ο τοπικός περιφερειάρχης για το άνοιγμα της αγοράς της Μέσης Ανατολής. Πολύ σύντομα συνειδητοποίησε σε ποια χώρα ζει. Και αυτό γιατί από τις τρεις πτήσεις που προγραμματίστηκαν να φτάσουν το Σεπτέμβριο στο νησί με τουρίστες από την Ιορδανία, ακυρώθηκαν οι δυο. Η μια και μοναδική που πραγματοποιήθηκε είχε όλο και όλο 90 τουρίστες.
Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο στην Ιορδανία για διακοπές στην Ελλάδα, αλλά μεγάλη είναι και η αδυναμία του ελληνικού κράτους να εκδίδει βίζες στους ενδιαφερόμενους, σε ρυθμούς που να καλύπτουν τη ζήτηση.
Έτσι ο τουριστικός πράκτορας της Ιορδανίας που πήρε το ρίσκο να ναυλώσει πτήσεις τσάρτερ, κλαίει τώρα τα λεφτά του καθώς δεν ήξερε με τι κράτος έμπλεξε.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Ιράν. Υπάρχει ενδιαφέρον από υψηλού εισοδήματος Ιρανούς να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα αλλά το εκεί προξενείο αδυνατεί να εκδώσει βίζες. Έτσι καταλήγουν στην Τουρκία.
Τι και αν πριν μερικούς μήνες, όταν έγινε άρση των κυρώσεων της Δύσης στο Ιράν, πήγαν εκεί η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες για να ανοίξουν την ιρανικοί αγορά. Στην Ελλάδα άλλο είναι η κυβέρνηση και άλλο το δημόσιο. Και η ανικανότητα του δεύτερου είναι πολύ πιο ισχυρή από τους Υπουργούς και άλλους κυβερνητικούς.
Μόλις πριν μερικές μέρες η κα Κουντουρά, σε ομιλία της σε εκδήλωση του Επαγγελματικοί Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, επαίρονταν για το άνοιγμα της αγοράς της Μέσης Ανατολής. Κάποιοι παριστάμενοι είχαν χαρακτηρίσει την ομιλία της κουτόχορτο. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, επιβεβαιώθηκαν..

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments