Συνάντηση με τη νέα Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, συζήτησαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή του προορισμού της Κεντρικής Μακεδονίας για το επόμενο διάστημα.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: « Κατά τη συνάντησή μας κάναμε μια πρώτη συζήτηση για το πώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή του προορισμού της Κεντρικής Μακεδονίας με όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Και βέβαια συμφωνήσαμε ότι το επόμενο διάστημα θα επακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις τεχνικού χαρακτήρα προκειμένου να δούμε πως αυτή η ήδη καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Τουρισμού θα αναβαθμισθεί ακόμη περισσότερο. Επίσης συμφωνήσαμε στην ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου που είναι και ο κεντρικός εθνικός στόχος για τον τουρισμό. Για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και για να υπάρξει περισσότερο εισόδημα για τις τοπικές μας κοινωνίες πρέπει να επενδύσουμε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η Κεντρική Μακεδονία είναι ένας τόπος τουρισμού για 365 ημέρες το χρόνο, επί 12 μήνες».
Από τη μεριά της η κ. Λοΐζου σημείωσε: «Ήρθα εδώ για να συζητήσουμε με τον αγαπητό φίλο Απόστολο Τζιτζικώστα τους τομείς της στενής συνεργασίας μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε τις συνέργειες και να αυξήσουμε το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για τον τουρισμό. Τον τουρισμό που μπορεί να αποτελέσει ένα αναβαθμισμένο προϊόν, από το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και του κορονοϊού που δημιούργησε κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες. Έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα καλό δυνατό στρατηγικό σχέδιο που θα έχει αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments