Κως – αποστολή

Τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που φέρνει η TUI κάθε χρόνο στη χώρα μας, δεν τους αφήνει στην τύχη τους. Έχει ετοιμάσει για αυτούς μια σειρά από εκδρομές και δραστηρίοτητες προκειμένου να κάνει την εμπειρία των διακοπών της αξέχαστη.

Αυτή τη δραστηριότητα της TUI, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά πριν μερικές μέρες στην Κω, έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς του πολυεθνικού κολοσσού στη χώρα μας.

Όπως μας εξήγησε ο Βαγγέλης Γεωργίου, ένα πολύ δραστήριο και δυναμικό άτομο, που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια στην TUI ως rep (είναι αυτοί που υποδέχονται τους τoυρίστες στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια τους βοηθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε κάθε πρόβλημα και απορία που έχουν) και έφτασε σήμερα να είναι υπεύθυνος επικοινωνίας της TUI για τη Νότια Ευρώπη με έδρα στα κεντρικά της TUI στο Ανόβερο, “οι δραστηρίοτητες και οι εκδρομές που προτείνει η TUI στους πελάτες της που βρίσκονται την Ελλάδα για διακοπές, δεν έχουν στόχο μόνο να ξεναγηθούν στην περιοχή και απλά να ξοδέψουν το χρόνο τους μεταξύ μπάνιου και ηλιοθεραπείας. Έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουν τους τουρίστες να αγαπήσουν την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Για αυτό και οι πελάτες μας σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επαναλαμβάνουν τις διακοπές τους στον ίδιο προορισμό πολλές φορές. Το κάνουν γιατί έχουν αγαπήσει τον προορισμό. Υπάρχει πελάτης μας που ήρθε στην Κω περίπου 120 φόρες. Ένας άλλος στόχος είναι η συνεισφορά προς την τοπική κοινωνία. Θέλουμε να κάνουμε τους τουρίστες να βγουν από τα ξενοδοχεία και να ξοδέψουν χρήματα στις τοπικές επιχειρήσεις. Επίσης οι εκδρομές που σχεδιάσαμε για τους πελάτες μας ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες και τις επιθυμείς τους, μετουσιώνουν τα όνειρα τους και συμβαδίζουν με όλες τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης”.

Ο Θοδωρής Αρσενικός, υπεύθυνος της TUI για τα Δωδεκάνησα την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα είναι κατηγορηματικός. “ Οι προμηθευτές που χρησιμοποιούμε για την εκτέλεση των εκδρομών, από τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο, τα καραβάκια, τα εστιατόρια, οι ξεναγοί κλπ έχουν επιλεγεί με προσοχή και ανταποκρίνονται πλήρως στις αυστηρές προδιαγραφές που έχει θέσει η TUI. Τα μεταφορικά μέσα είναι άνετα και ασφαλή, τα εστιατόρια αυστηρά επιλεγμένα, ενώ οι ξεναγοί είναι Έλληνες διπλωματούχοι, εφοδιασμένοι με όλες τις απαραίτητες άδειες ασκήσεων επαγγέλματος”.

Ο κ. Γεωργίου συμπληρώνει “οι εκδρομές μας διακρίνονται για τις πολλές καινοτομίες τους. Εφοδιάζουμε όλους τους εκδρομείς έχουν ασύρματα ακουστικά ώστε να παρακολουθούν άνετα την αφήγηση του ξεναγού κινούμενοι ελεύθερα στο χώρο, χωρίς να είναι καθηλωμένοι διπλά του προσπαθώντας να τον ακούσουν. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις, δίνουμε στους εκδρομείς τάμπλετ σε αρχαιολογικούς χώρους που τους βοηθούν βλέποντας φωτογραφίες και άλλο οπτικοακουστικό υλικό να κατανοήσουν καλύτερα αυτό που βλέπουν σε συνάρτηση με την ξενάγηση που ακούν”.

Όλα αυτά είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε από κοντά σε εκδρομή της TUI από την Κω στην κοντινή Νίσυρο. Τα λεωφορεία με τους εκδρομείς έφτασαν στην Καρδάμαινα στη νότια πλευρά της Κω και μετά από σύντομη περιήγηση στο κέντρο του χωριού κατευθύνθηκαν στο λιμάνι όπου επιβιβάστηκαν στο πλοίο Καπετάν Αντώνης.

Μετά από μια ώρα ταξίδι φτάσαμε στη Νίσυρο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στο Μανδράκι τη χώρα της Νισήρου, ελεύθερο χρόνο για φαγητό, καφέ και shopping, μετάβαση στο ενεργό ηφαίστειο της Νισηρου και μετά στο γραφικό χωριό Νικιά, κρεμασμένο στο χείλος της καλντέρας του ηφαίστειου. Η επιστροφή στην Κω ήταν περίπου στις οκτώ το βράδυ, δηλαδή η εκδρομή κράτησε περίπου εννιά ώρες.

Εκείνο που ήταν εμφανές στα πρόσωπα των τουριστών, στην πλειοψηφία τους Δυτικοευρωπαίοι, ήταν ότι εντυπωσιάστηκαν πάρα πολύ από αυτά που είδαν. Γνώρισαν μια άλλη Ελλάδα που δεν το περίμεναν και τη γνώρισαν με τον καλύτερο τρόπο. Πιο αυθεντική και λιγότερο τουριστική, μια Ελλάδα που θα τους κάνει να ξανάρθουν καθώς οι διακοπές τους δεν ήταν μόνο ήλιος και θάλασσα κάτι που μπορούν να το βρουν πλέον παντού.

Το θερμό χειροκρότημα των τουριστών προς τους ξεναγούς που ακούς με την άφιξη στην Καρδάμαινα είναι γιατί όλα έγιναν σωστά καθώς ένιωσαν σαν να τους ξεναγεί ένας καλός φίλος που τους μίλησε με την καρδιά του και όλα αυτά σε συνθήκες άνεσης οργάνωσης και ασφάλειας.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments