Η Σουηδία είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία η Ελλάδα δεν άνοιξε τα σύνορα της. Σύμφωνα με NOTAM που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) «επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και την Σουηδία».
Ο λόγος είναι η επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Σουηδία.
Η απόφαση αυτή δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση και θυμό στη Σουηδία. Κάποιοι είχαν κλείσει ήδη τις διακοπές τους στην Ελλάδα καθώς δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη. Θυμωμένη η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Ann Linde, χαρακτήρισε λυπηρή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και συστήνει στους Σουηδούς πολίτες, «να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, αυτό το Καλοκαίρι». Πολλοί tour operators προχώρησαν σε ακυρώσεις γκρουπ.
Ωστόσο έφτασε σήμερα για την Ρόδο ένα επιβατικό αεροσκάφος από τη Στοκχόλμη. Πρόκειται για την πτήση 463 της TUIfly Nordic από τη Στοκχόλμη που μετέφερε Σουηδούς τουρίστες στο σμαραγδένιο νησί.
Πως έγινε αυτό και έλαβε άδεια; Μαθαίνουμε με κυβερνητική εντολή σε ανώτατο επίπεδο, καθώς η TUI διαχρονικά είχε προνομιακές σχέσεις με τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Φυσικά αυτό θα δημιουργήσει νέα αναστάτωση στην Σουηδία καθώς θα εξοργίσει και άλλο τους Σουηδούς tour operators οι οποίοι δικαίως θα πουν «γιατί μόνο η TUI και όχι και εμείς;»
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments