Όταν ξεκίνησαν οι προσπάθειες για το σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού, όλοι πίστευαν πως μέχρι το τέλος του Ιούνη, η πανδημία θα είχε υποχωρήσει σημαντικά στην Ευρώπη και το άνοιγμα των συνόρων θα γινόταν με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.
Δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά με τα κρούσματα να αυξάνονται και η καραντίνα να επανέρχεται σε επίπεδο περιοχών. Πολλά σύνορα άνοιξαν αλλά κινδυνεύουν να ξανακλείσουν λόγω έξαρσης του κορωνοϊού. Στη Γερμανία ήδη γίνεται αυτό στο εσωτερικό της χώρας σε επίπεδο κρατιδίων, ενώ και η Αυστρία εξέδωσε οδηγία για Ρηνανία – Βεστφαλία.
Όλα αυτά αποτελούν τροχοπέδη για τον τουρισμό καθώς μειώνουν στο ελάχιστο την διάθεση του κόσμου να ταξιδέψει, αλλά και των tour operator να επενδύσουν στην οργάνωση πακέτων καθώς ανά πάσα στιγμή όλα αλλάζουν.
Το πρόβλημα επιβαρύνει η αδυναμία των χώρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή στο άνοιγμα των συνόρων, ιδιαίτερα από τις τρίτες χώρες. Η Ελλάδα και άλλες τουριστικές χώρες ζητούν το άνοιγμα των συνόρων να γίνει την 1η Ιουλίου όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, ενώ άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητούν αυτό να πάρει παράταση ένα δεκαπενθήμερο και γίνει στις 15 Ιουλίου. Η Ελλάδα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για άνοιγμα των συνόρων σε τρίτες χώρες όπως η Ρωσία και οι ΗΠΑ, καθώς αποτελούν βασικές τουριστικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό.
Τα πράγματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιπλέκονται καθώς το άνοιγμα ή μη των συνόρων σε κάποιες τρίτες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Ρωσία, παίρνει πολιτικές διατάσεις και αποτελεί αιτία έντασης στις σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών αυτών.
Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα αυτή την βδομάδα να φτάνουν στα ξενοδοχεία της χώρας μας περισσότερες ακυρώσεις από κρατήσεις κάνοντας τα νεύρα όλων να βρίσκονται σε οριακό επίπεδο…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments