Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη (φώτο), αναφέρθηκε στις δράσεις που προγραμματίζει ο Δήμος για την «Επανεκκίνηση του τουρισμού της πόλης». Οι δράσεις του προγράμματος στοχεύουν στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως πολυδιάστατου αλλά και βιώσιμου προορισμού με βασικό εργαλείο υλοποίησης την ψηφιακή τεχνολογία.
Όπως η ίδια ανέφερε, οι βασικοί άξονες του προγράμματος είναι:
1. Η ασφάλεια του προορισμού (επιχειρήσεις που εναρμονίζονται με τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής σε συνθήκες πανδημίας, κοντινές αποστάσεις για πρόσβαση στα περισσότερα σημεία της πόλης με τα πόδια για ασφαλέστερη μετακίνηση)
2. Ο εναλλακτικός χαρακτήρας της πόλης (είναι η πιο ζωντανή και νεανική πόλη της χώρας, προσιτή σε όλες τις ηλικίες, συνδυάζοντας μακραίωνη ιστορία, πολιτισμό, διασκέδαση και φυσικά… καλό φαγητό)
3. Η καινοτομία (smart city εφαρμογές, bike friendly με νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων κ.α.)
4. Η βιωματική σχέση με τον επισκέπτη (ιδιαίτερος τρόπος φιλοξενίας, όπου ο επισκέπτης βιώνει την εμπειρία σαν ντόπιος, με φιλικούς και ευχάριστους επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό)
5. Το φυσικό κάλλος των ανοιχτών χώρων (αρχαιολογικοί χώροι, παραλιακό μέτωπο, μνημεία, πάρκα κ.ά., που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ανοικτά συνέδρια και εκδηλώσεις)
6. Η μοναδικότητα (ένα μοναδικό πολυπολιτισμικό παρελθόν που έχει διαμορφώνει την ατμόσφαιρα και τον χαρακτήρα της πόλης)
7. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αστικού περιβάλλοντος για φωτογραφικά και κινηματογραφικά πλάνα (Άνω πόλη, Κάστρα, Λιμάνι, Μέγαρο Μουσικής κ.ά., που έλκουν τους κινηματογραφιστές για παραγωγές)
8 Οι προσιτές παρεχόμενες υπηρεσίες για τον τουρίστα (ξενοδοχεία, φαγητό, μετακινήσεις, είσοδοι σε μουσεία κ.ά.) που καθιστούν την πόλη έναν οικονομικό προορισμό -value for money- συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments