Κείμενο- φωτογραφίες: Μαίρη Α. Γρηγοριάδου

Ένα από τα ωραιότερα περίπτερα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και σίγουρα αυτό που μας έκανε να χαμογελάσουμε περισσότερο ήταν το Περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αιτία η πολύχρωμη καρναβαλική γωνιά του Περιπτέρου, που μας μετέφερε λίγη από τη λάμψη και τη χαρά του Πατρινού Καρναβαλιού, του κορυφαίου καρναβαλικού θεσμού της χώρας. Την περίοδο του κορωνοιού, με την ακύρωση των καρναβαλικών παρελάσεων και εκδηλώσεων, οι δημιουργικές ομάδες της πόλης, έφτιαξαν αυτές τις υπέροχες ξύλινες κούκλες, ντυμένες με αποκριάτικες στολές- αντίγραφα από προηγούμενες παρελάσεις. Ένα μέρος της συλλογής ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για το περίπτερο της Περιφέρειας στη ΔΕΘ, κερδίζοντας τον θαυμασμό των χιλιάδων επισκεπτών.
Συμμετέχοντας σε προγράμματα και δράσεις όπως το Interreg Creative@Hubs, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει τη δικτύωση και τις προσπάθειες των Δημιουργικών ομάδων της περιφέρειας, με έμφαση σε τομείς όπως το καρναβάλι, η γραφιστική, η φωτογραφία, ο κινηματογράφος, το θέατρο, η χειροτεχνία, οι τέχνες του δρόμου κλπ.

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments