Το ΙΕΚ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ του Υπουργείου Τουρισμού (πρώην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) έχει πάντα στόχο να προσφέρει ποιοτικές τουριστικές σπουδές. Κάθε χρόνο διοργανώνει σειρές εξειδικευμένων σεμιναρίων και συναντήσεων στην προσπάθεια παροχής προστιθέμενης αξίας στα προγράμματα σπουδών όλων των ειδικοτήτων του.
Όπως αναφέρει η σχετική του ανακοίνωση:
«Οι συνθήκες πανδημίας μας έχουν οδηγήσει να λειτουργούμε σε περιβάλλον σύγχρονης τηλ-εκπαίδευσης. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η σημαντικότητα των δια ζώσης μαθημάτων (θεωρητικών & εργαστηριακών) δεν μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως με την εξ’ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία. Επιπρόσθετα, συναισθανόμενοι την αγωνία των καταρτιζόμενων μας, για την επιλογή σπουδών σε ένα κλάδο, που λόγω της πανδημίας προσωρινά έχει εκμηδενισθεί, αποφασίσαμε φέτος να διοργανώσουμε διαδικτυακές συναντήσεις «Επαγγελματικής ενδυνάμωσης & δημιουργικής σκέψης», μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams.
Στόχος μας είναι:
• να παρουσιάσουμε εξειδικευμένες επαγγελματικές επιπρόσθετες γνώσεις ανά ειδικότητα
• να φέρουμε σε επαφή τις καταρτιζόμενες / καταρτιζόμενους με επιφανείς προσωπικότητες του τουριστικού χώρου
• να ενισχύσουμε την προσωπική ανάπτυξη των καταρτιζομένων μας
• να αναπτύξουμε μεθοδικά τις έννοιες της βιωσιμότητας στην τουριστική δραστηριότητα
• να προβάλλουμε τους τρόπους που θα μας οδηγήσουν στον Τουρισμό της μετά COVID-19 εποχής.

Οι Θεματικές ενότητες στις οποίες εστιάζουμε είναι:
-Culinary & Pastry Arts
-Οι άνθρωποι/ προσωπικότητες των Ξενοδοχείων – Hospitality trends
-Travel & Tourism- νέες τάσεις
-SUSTAINABILITY in Tourism / Hospitality
-Θεματικές – ειδικές μορφές τουρισμού
-Personal devolpment – Soft Skills

Ο πρώτος κύκλος συναντήσεων, μηνός Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Είχαμε την τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε τους παρακάτω προσκεκλημένους ομιλητές/ τριες:
-Στις 5/2/21 τον Στέφανο Χατζημανώλη, ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου Silver Holidays, ο οποίος μίλησε, στις καταρτιζόμενες /καταρτιζόμενους ειδικοτήτας Τουριστικών Γραφείων – ΣΔΟΤ, για τον ρόλο του Ελληνικού Τουριστικού Γραφείου – παρούσα κατάσταση –προοπτικές για την μετά Covid εποχή.
– Στις 8/2/21 την Μυκωνιάτη Ρούλα Managing Director “Mykoniati Group Hotels” εκλεγμένη σύμβουλο της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ και Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, η οποία με αναλυτικό αλλά και περιεκτικό λόγο παρουσίασε σε όλη την Σχολή, την σημερινή κατάσταση των ελληνικών ξενοδοχείων, τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρωπίνου δυναμικού και ενθάρρυνε τις καταρτιζόμενες / νους για τις επαγγελματικές επιλογές τους.
-Στις 10/2/21 την Τριανταφυλλίδου Σίσσυ, chef με εξειδίκευση στην Ασιατική κουζίνα, η οποία ταξίδεψε, τις καταρτιζόμενες/ καταρτιζόμενους Μαγειρικής Τέχνης, στην Ιαπωνική κουζίνα, μέσα από την ανάλυση των υλικών, τεχνικών, ορολογία και τον απαιτούμενο εξοπλισμό της.
-Στις 12/2/21, την Αθανασοπούλου Μαρία, Founder at Respond on Demand, Chairwoman at World Food Travel Association, Ambassador at World Gourmet Society & Green Destinations, η οποία ανέπτυξε με εξαιρετικό τρόπο, στις καταρτιζόμενες /καταρτιζόμενους, ειδικοτήτων Τουριστικών Γραφείων και Τεχνικών Τουριστικών Μονάδων – Μονάδων Φιλοξενίας, τις βασικές έννοιες του Γαστρονομικού Τουρισμού καθώς και τις παραμέτρους εξέλιξής του στο μέλλον.
-Στις 15/2/21 τον Τάσιο Γρηγόρη, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Philoxenia” στα Ψακούδια Χαλκιδικής και πρόεδρο της ΠΟΞ, ο οποίος μέσα από τον χειμαρρώδη λόγο του, εξήγησε σε όλες τις καταρτιζόμενες και όλους τους καταρτιζόμενους, τα νέα δεδομένα του Ελληνικού και Παγκόσμιου Τουρισμού, εργασιακά ζητήματα στον κλάδο των ξενοδοχείων, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το νέο μοντέλο του τουρισμού, δίδοντας το μήνυμα ότι με το χαμόγελο και την αγάπη των εργαζομένων επιτυγχάνεται η προσωποποίηση των εμπειριών των τουριστών – επισκεπτών μας.
-Στις 16/2/21 την Βίκυ Τσίγγανου, Beekeeper & Co Founder της εταιρίας “Passion Forest Honey” η οποία μίλησε στις καταρτιζόμενες / καταρτιζόμενους Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, για το μέλι, τα προϊόντα του, τις διαφορές βιολογικής και συμβατικής μελισσοκομίας, καθώς και τις δράσεις του επισκέψιμου μελισσοκομείου τους.
-Στις 16/2/21, την Αθανασοπούλου Μαρία, Founder at Respond on Demand, Chairwoman at World Food Travel Association, Ambassador at World Gourmet Society & Green Destinations, η οποία εισήγαγε, για μια ακόμη φορά, με απλό και εύστοχο τρόπο τις καταρτιζόμενες /καταρτιζόμενους, ειδικοτήτων Τουριστικών Γραφείων και Τεχνικών Τουριστικών Μονάδων – Μονάδων Φιλοξενίας, στον Βιώσιμο Τουρισμό.
-Στις 17/2/21, τον Σφυρίδη Ανδρέα, διεθνούς φήμης Hotel & Storyteller Photographer και την Δανάη Τσίγκανου, Αρχιτέκτονα των Studio Schaeffer Architecten / Netherlands & Founder re|f|used arch Team, οι οποίοι μέσα από ένα εκπληκτικό διάλογο και οπτικό υλικό που κράτησε +3 ώρες, παρουσίασαν στις καταρτιζόμενες/ καταρτιζόμενους, ειδικοτήτων Τουριστικών Γραφείων και Τεχνικών Τουριστικών Μονάδων – Μονάδων Φιλοξενίας, τις νέες διεθνείς τάσεις που κυριαρχούν και εξελίσσονται πάνω στην οπτική προβολή στη βιομηχανία της Φιλοξενίας.
-Στις 18/2/21, τον Αθανασίου Βασίλειο, Executive Chef – F&B Specialist/Consultant, ο οποίος ανέλυσε το προφίλ του σύγχρονου μάγειρα σε παγκόσμια κλίμακα, στις καταρτιζόμενες/ καταρτιζόμενους Μαγειρικής Τέχνης.
Σε όλες τις ομιλίες η συμμετοχή ήταν καθολική, οι καταρτιζόμενες/ καταρτιζόμενοι έθεσαν πολλές και εύστοχες ερωτήσεις και αναπτύχθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις. Εργαζόμαστε πυρετωδώς για τον δεύτερο κύκλο του Μαρτίου, ο οποίος θα είναι εξίσου πλούσιος σε περιεχόμενο και αξία».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments