Γράφει η Βάσω Τζιτζικάκη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό “Travel+Leisure” ανέδειξε μετά από ψηφοφορία για τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου.
Η Ελλάδα, πρωτοστάτησε για ακόμα μια φορά κυρίως στην κατηγορία των νησιών. Πρέπει να τονιστεί ότι ο διαγωνισμός έκλεισε στις 2 Μαρτίου, δηλαδή πριν από την πανδημία του κορωνοϊου, οπότε τα κριτήρια δεν ήταν η ασφάλεια που θα μπορούσε να παρέχει η εκάστοτε χώρα αλλά καθαρά οι ομορφιές της.
Ένα νησί της Ελλάδας βρέθηκε στην πρώτη θέση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού και δεν ήταν από τα νησιά που συνήθως διακρίνονται σε ανάλογες ψηφοφορίες, δηλαδή η Σαντορίνη , και η Μύκονος. Το νησί που κέρδισε τις καλύτερες κριτικές και τη μεγαλύτερη βαθμολογία ήταν η … Πάρος με σκορ μάλιστα, 90.5/100.
Οι αναγνώστες του περιοδικού δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την Πάρο και την παρομοίασαν με τον «ελληνικό παράδεισο» με το νησί που θυμίζει περισσότερο Ελλάδα από οποιοδήποτε άλλο και που αντικατοπτρίζει το τι εστί ελληνική κουλτούρα και φιλοξενία.
Εκτός όμως από την πρώτη θέση στην ευρωπαϊκή λίστα, η Πάρος κατέκτησε και τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά από τη νήσο Παλαουάν στις Φιλιππίνες που πράγματι θεωρείται επίγειος παράδεισος και όχι αδίκως.
Η Μήλος, που αξίζει να αναφερθεί το κατόρθωμα της γιατί διόλου ασήμαντο δεν είναι, κατέκτησε τη δεύτερη ευρωπαϊκή θέση και την τρίτη διεθνώς με μικρή διαφορά με την Πάρο. Φυσικά, και τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά έλαμψαν και κατέκτησαν υψηλές θέσεις στην ευρωπαϊκή αλλά και στη διεθνή λίστα. Η Κρήτη , η Ρόδος, η Σαντορίνη , η Κέρκυρα και η Μύκονος δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να λείπουν από τις λίστες με τις πιο υψηλές θέσεις.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments