Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος MeDinno, η Περιφέρεια Ηπείρου διοργάνωσε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, στην οποία παρουσιάστηκε ο γαστρονομικός πλούτος της Ηπείρου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι επιχειρήσεων τροφίμων, άνθρωποι της γαστρονομίας και του τουρισμού. Όλοι τους απόλαυσαν ένα εξαιρετικό γεύμα εφτά πιάτων, αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης ηπειρώτικης γαστρονομίας, συνοδεία ηπειρώτικων κρασιών.
Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης για την Ανάπτυξη, το Περιβάλλον και το Εμπόριο Σταυρούλα Μπραΐμη.
Στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στα εξαιρετικά προϊόντα της Ηπείρου που συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, και τις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια να κρατηθεί η παράδοση και ο πολιτισμός.
Το πρόγραμμα MeDinno, στα πλαίσια του διακρατικού Interreg, υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, την Ένωση Επαρχιών Απουλίας, τη Συνομοσπονδία Ιταλών Αγροτών του Μπάρι και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Φότζια, ενώ το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συμμετέχει ως εταίρος.
Στόχος του προγράμματος είναι η παραγωγή νέων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος, η ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών, η ενδυνάμωση του μπραντ, καθώς επίσης ενέργειες για την εκπαίδευση και ενημέρωση των εμπλεκομένων.
Έτσι στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν επιμορφωθεί ήδη στην Ήπειρο, 150 κτηνοτρόφοι, τυροκόμοι και μεταποιητές.
Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Γιάννης Δεκόλης, η προϊσταμένη της ΕΥΔ Ιnterreg Αγγελική Μπουζιάνη και ο Πασκουάλε Λέμπο, Αντιπρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου.
Ο γνωστός σεφ Γιώργος Παλισίδης ανέλαβε να ξεναγήσει τους παρευρισκόμενους στον μυστικά της ηπειρωτικής κουζίνας και να ανταλλάξει εντυπώσεις μαζί τους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments