Κείμενο – Φωτογραφίες : Χριστίνα Γκιζάρη

Ο Αστερόκοσμος, το θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο της Θεσσαλονίκης, ξεκινά την λειτουργία του μεθαύριο Κυριακή στους χώρους της ΔΕΘ, προσθέτοντας τη δικιά του πινελιά στην χριστουγεννιάτικη εικόνα της πόλης.
Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή, Αλέξη Τσαξιρλή και τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Αστερόκοσμου και του Magic Park Σάκη Πετρόπουλο, σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του θεματικού πάρκου.
Συγκεκριμένα, οι πόρτες θα ανοίξουν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι. Με 16 παιχνίδια Λούνα Παρκ (Music Express, Tagada, Shock Wave, Crazy Dance, Chaos, Καρουζέλ, Χριστουγεννιάτικα Τρενάκια, κλπ) -εκ των οποίων τρία έρχονται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ιταλία- με ένα τεράστιο παγοδρόμιο 500 τ.μ., με το Σπίτι του Άι Βασίλη και καθημερινές παραστάσεις Καραγκιόζη, show σαπουνόφουσκας και τα πιο ξεχωριστά δρώμενα με τα θεότρελα Ξωτικά, o «Αστερόκοσμος» θα υποδεχτεί τους επισκέπτες του.
Τα υγειονομικά μέτρα θα είναι αυστηρά έτσι ώστε όλοι οι επισκέπτες να παραμείνουν ασφαλείς και γι΄αυτό η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους και σε όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό σελφ τέστ 24ωρων.
Μετά από ένα χρόνο αποχής λόγω της πανδημίας, η ΔΕΘ είναι περήφανη για τη διοργάνωση του Αστερόκοσμου που φέρνει το γιορτινό πνεύμα σε όλη την πόλη αλλά και τις γύρω περιοχές. Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, μουσική, φώτα, εκδηλώσεις, ψυχαγωγία θα απευθύνονται σε όλους, τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους, που σύμφωνα με τον Σάκη Πετρόπουλο, αυτή την περίοδο βρίσκουν το μικρό παιδί μέσα τους.
Τα παιχνίδια και οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του COVID-19 ενώ πολλά από αυτά θα είναι στεγασμένα ώστε να είναι εύκολη η επίσκεψη τους και σε δυσκολότερες καιρικές συνθήκες. Συνολικά, στο χώρο της έκθεσης θα υπάρχουν 16 παιχνίδια, 7 μεγάλα και 9 μικρότερα, το καρουζέλ, καινούργια παιχνίδια από το εξωτερικό, το σπίτι του Αϊ- Βασίλη ενώ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με τον Καραγκιόζη, μάγους, ξωτικά και χορωδίες.
Η λειτουργία του θα ξεκινάει από τις 5 μ.μ. έως τις 10μ.μ. τις καθημερινές ενώ τα Σαββατοκύριακα και μετά τις 24 του μηνός θα ανοίγει στις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ και περιλαμβάνει απεριόριστες βόλτες στο παγοδρόμιο και στα παιχνίδια, ενώ το πάρκινγκ είναι δωρεάν στους χώρους της ΔΕΘ.
Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της ΔΕΘ στις 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, θα προβληθεί συναυλία για όλη την οικογένεια με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα διάρκειας 90 λεπτών θα παρουσιάσει ο Λευτέρης Κογκαλίδης.
Φέτος, ο Αστερόκοσμος γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας και πραγματοποιείται με την οργανωτική και λειτουργική ευθύνη του Magic Park.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments