Αποστολή: Πάνος Γεωργιάδης

Μια ακόμη σημαντική προσπάθεια για την προβολή της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στο πολιτιστικό κέντρο Pakhuis de Zwijger στο κέντρο του Άμστερνταμ. Ήταν στο πλαίσιο της «Διπλωματίας των  Πόλεων» μια δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία συνεχίζεται σταθερά και συντονισμένα εδώ και τέσσερα χρόνια, με στόχο να καταστήσει την πόλη ευρύτερα γνωστή σε όλο και περισσότερο κόσμο, προκειμένου να αποκομίσει τουριστικά και επιχειρηματικά οφέλη. 

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού και στη συνέχεια ακολούθησαν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) ανάμεσα στα μέλη της Ελληνικής αποστολής, με Ολλανδούς τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σπύρος Πέγκας, τόνισε : ” Ποτέ δεν είναι αργά να επισκεφτεί κάποιος τη Θεσσαλονίκη αλλά και τη Χαλκιδική, χαρακτηρίζοντας την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ως “την Καλιφόρνια της Ελλάδος”. ” Ήμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το προϊόν που χτίσαμε, χτίζουμε και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε στο μέλλον, ώστε να γίνει ευρύτερα όλο και περισσότερο γνωστό” είπε ο κ. Πέγκας.

 Την επίσημη και αναλυτική παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, στους Ολλανδούς έκανε το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Μπουκουβάλα, η  οποία ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης για να επισκεφτεί κάποιος την πόλη, όπως η πολιτισμικότητά της, τα 100 μνημεία της εκ των οποίων τα 15 χαρακτηρισμένα από την UNESCO ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τα δεκάδες μουσεία της , τα πολυτελή ξενοδοχεία, την εξαιρετική γαστρονομία, το shopping, τα πολλά αθλητικά και πολιτιστικά events κα.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η αγαπημένη όλων η Χαλκιδική. Την παρουσίαση έκανε η Τάνια Ακριτίδου, Marketing Manager στο Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής. Το βίντεο με τις εκπληκτικές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, το φαγητό, τις δραστηριότητες και το απίστευτο φυσικό τοπίο, καθήλωσαν κυριολεκτικά τους Ολλανδούς που έτριβαν τα μάτια τους με την ομορφιά αυτού του τόπου.

Χαιρετισμό έκανε ο Έλληνας Πρέσβης στην Ολλανδία Δημήτριος Χρονόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποιήσή του πως πλέον έρχονται ακόμη πιο κοντά ο πόλος του Βορρά, το  Άμστερνταμ, με αυτόν του Νότου, τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας επιπλέον πως η Χαλκιδική αποτελεί ένα αληθινό “διαμάντι”. Αναφέρθηκε επίσης στην κοινή κληρονομιά των Εβραίων των δύο πόλεων, αλλά και την έντονη πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης.

Παρούσα στην εκδήλωση και η Aegean Airlines, ο μέγας χορηγός της Διπλωματίας των Πόλεων. Έγινε παρουσίαση του προφίλ της εταιρείας, με τις παροχές αλλά και τα δρομολόγια μεταξύ Άμστερνταμ και Αθήνας, ενώ σε ερώτηση για τη μη απευθείας  σύνδεση του Άμστερνταμ με τη Θεσσαλονίκη, η διευθύντρια Βορείου Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, Ειρήνη Σιδηροπούλου είπε πως όλες οι κινήσεις γίνονται με σταθερά βήματα. ” Το πρώτο στάδιο είναι να βάλουμε τις  αρχικές βάσεις στο αεροδρόιμιο της Αθήνας, μετά να μας γνωρίσει ο κόσμος και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Ολλανδίας να μας εμπιστευτούν και να φτιάξουμε μια καλύτερη σχέση εμπιστοσύνης και στο τέλος να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα προς όφελος όλων μας”.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών ( Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) Ελένη Σκαρβέλη.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τρεις τυχεροί κέρδισαν ταξίδια στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, με προσφορά ενός αεροπορικού εισιτηρίου από την Aegean Airlines και διαμονές στα ξενοδοχεία (Avalon) στη Θεσσαλονίκη και Elea Village του Ομίλου Acrotel Hotels στη Σιθωνία.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments