Κείμενο-Φωτογραφία: Βάσω Τζιτζικάκη

Στα πλαίσια του 11ου Thessaloniki Food Festival πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης σχετικά με την στήριξη των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της πόλης που πάσχουν από κοιλιοκάκη.
Την εκδήλωση οργάνωσε το τμήμα τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με τον σύλλογο «Δράση για την Κοιλιοκάκη». Κύριοι ομιλητές ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού- Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Σταμπουλίδης. Δεν έλειψαν συζητήσεις και προτάσεις από άτομα του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης όπως ο διευθυντής του Grand Ηotel Γιάννης Ασλάνης, ο οποίος είναι ευαισθητοποιημένος όσον αφορά την νόσο και έχει εντάξει στο μενού του ξενοδοχείου και πιάτα που είναι Gluten Free για τους επισκέπτες που είτε πάσχουν από την νόσο είτε επιλέγουν να μην εντάσσουν την γλουτένη στη διατροφή τους.
Επίσης, η Δήμητρα Γατίδου μίλησε για την πρωτοβουλία των αρτοποιείων «Γατίδης» για τα αρτοπαρασκευάσματα χωρίς γλουτένη τα οποία φτιάχνουν στις ξεχωριστές πιστοποιημένες μονάδες τους. Ακόμα, ο κ. Λεμπέσης, Πρόεδρος της Ένωσης Διατροφολόγων έδωσε τις συμβουλές του από την επιστημονική του σκοπιά.
Το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace φιλοξένησε την εκδήλωση στην οποία τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ο αριθμός ατόμων που ορίζεται σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.
Στην εκδήλωση μοιράστηκαν και χάρτες της Θεσσαλονίκης, τους οποίους δημιούργησε το τμήμα τουρισμού του Δήμου, στους οποίους παρουσιάζονται τα καταστήματα που παρέχουν Gluten Free γεύματα, ο οποίος θα εξυπηρετήσει τόσο τους επισκέπτες της πόλης, όσο και τους ενδιαφερόμενους κατοίκους της.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments