Η “Διπλωματία των Πόλεων”, αυτή η πολύ σημαντική δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης που σκοπό έχει να προωθήσει την πόλη ως τουριστικό, εκπαιδευτικό, ιατρικό, συνεδριακό και εκθεσιακό προορισμό, συνεχίζει τις εξορμήσεις της. Επόμενος σταθμός είναι η Κύπρος.
Έτσι λοιπόν, μεγάλη αποστολή από τη Θεσσαλονίκη που θα την αποτελούν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό, θα αναχωρήσει την προσεχή Πέμπτη για τη Λευκωσία. Εκεί την Παρασκευή, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση στην οποία θα γίνει παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, ως τουριστικού, συνεδριακού, εκθεσιακού, εκπαιδευτικού και ιατρικού προορισμού.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κατ’ ιδίαν (B2B) συναντήσεις μεταξύ τουριστικών πρακτόρων και άλλων επιχειρηματιών της Κύπρου, με τα μέλη της ελληνικής αποστολής, προκειμένου να αναζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.
Την αποστολή, η οποία θα είναι από τις μεγαλύτερες σε αριθμό, αν όχι η μεγαλύτερη από όλες όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα, θα συνοδεύει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σπύρος Πέγκας.
Η τουριστική αγορά της Κύπρου, έχει τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί οι Κύπριοι σταθερά πραγματοποιούν στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης τις περισσότερες διανυκτερεύσεις κάθε χρόνο, μετά τους Ελλαδίτες, αλλά και γιατί είναι επισκέπτες οι οποίοι ξοδεύουν σε shopping, σε διασκέδαση, σε φαγητό κλπ περισσότερο από κάθε άλλο ξένο επισκέπτη.
Αυτή την αγορά θα προσπαθήσει να διευρύνει το τμήμα τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού, που με ενθουσιασμό είδαν την αποστολή στην Κύπρο, γι΄αυτό και συμμετέχουν πάρα πολλοί.
Στα πλαίσια αυτής της αποστολής θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία έκθεση φωτογραφίας της Αγιορείτικης Εστίας με θέμα : “Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος” στο Πολιτιστικό Κέντρο “ΜΥΛΟΙ”. Τα εγκαίνια θα γίνουν από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Δ.Σ της Αγιορειτικής Εστίας, Γιάννη Μπουτάρη.

Στο μεταξύ συνάντηση (φώτο) με τον Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου –Ελλάδας, Ιωσήφ Ιωσήφ, είχε πρόσφατα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, στο Δημαρχείο.
Στη συζήτηση που είχαν οι δυο άντρες, αποφασίστηκε η στήριξη της αποστολής της «Διπλωματίας Πόλεων» στην Κύπρο, από τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Ελλάδας και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, καθώς και η οργάνωση αντίστοιχης επιχειρηματικής αποστολής Κύπριων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο φθινόπωρο.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments