Πλούσια ήταν η δράση του Thessaloniki Convention Bureau (TCB), του φορέα που δημιουργήθηκε από επαγγελματίες του τουρισμού πριν δέκα χρόνια για την προώθηση της πόλης ως συνεδριακό προορισμό. Αν και συντηρείται μόνο από τις συνδρομές των μελών του, κάνει εξαιρετικό έργο με σύγχρονο και τεχνοκρατικό τρόπο, ανεβάζοντας τη Θεσσαλονίκη ψηλά. Από το νούμερο 218 που ήταν προ ιδρύσεως TCB, την έφτασε στο νούμερο 47 στον κατάλογο των πόλεων του πλανήτη που διοργανώνουν τα πιο πολλά συνέδρια.
Στην 11η Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα έγινε ο Απολογισμός των ετών 2020 – 2023, μιας τριετίας με δυσκολίες και προκλήσεις με την παγκόσμια τουριστική αγορά να βρίσκεται σε διαδικασία προσαρμογής λόγω των νέων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία αλλά και με σημάδια ισχυρής και σταθερής ανάκαμψης κατά το τελευταίο κυρίως έτος.

Σ΄ αυτή την τριετία:
31 νέα μέλη προστέθηκαν στο δυναμικό του Thessaloniki Convention Bureau, ενισχύοντας με την παρουσία τους τις προσφερόμενες συνεδριακές υπηρεσίες της πόλης. Συνολικά τα μέλη έφτασαν τα 69.
– Ενισχύθηκε η επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας με τη διοργάνωση των B2B εκδηλώσεων CΟΝΝΕCT Tourism & Travel στη Θεσσαλονίκη και Connect on Tour σε πόλεις του εξωτερικού αλλά και με τις συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις και B2B forums (IMEX, IBTM,Conventa,Meeting Show, IMTM κ.α.)
– Σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε μια νέα σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με τίτλο TCB crossroads, με στόχο την ενημέρωση των στελεχών της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας πάνω στα νέα δεδομένα και τις τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς και την υιοθέτηση σύγχρονων εργαλείων και πρακτικών.
– Πραγματοποιήθηκαν διεκδικήσεις συνεδρίων, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες για τη Θεσσαλονίκη και αυξήθηκε σημαντικά η ζήτηση για corporate events, με επιτυχή έκβαση την πραγματοποίηση πολλών εταιρικών διοργανώσεων στην πόλη.

Η 11η Τακτική Γενική Συνέλευση ανέδειξε μετά από εκλογές το νέο (φώτο), τέταρτο στη σειρά, Διοικητικό Συμβούλιο του TCB, το οποίο συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Πρόδρομος Μοναστηρίδης, Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αντιπρόεδρος: Βίκη Παπαδημητρίου, Symvoli Conference & Cultural Management
Γενικός Γραμματέας: Περικλής Μαγουλάς, Makedonia Palace
Ταμίας: Δημήτρης Παλιούρας, Global Events
Αν. Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Κάκαρης, The Met Hotel
Μέλος: Κωνσταντίνα Μαμαδά, Porto Palace Hotel
Μέλος: Γιάννης Ασλάνης, Grand Hotel Palace

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments