Σειρά επαφών για την προώθηση του επενδυτικού project : “Harmony Hills” πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για την ύψους 370 εκατ. ευρώ επένδυση στους Δελφούς, που αποτελεί τη δημιουργία του «Πολυθεματικού Πάρκου Δεσφίνας». Πραγματοποιήθηκαν 17 συναντήσεις με διαχειριστές funds, ενώ εξασφαλίστηκε και η συμμετοχή-στήριξη στην ολοκλήρωση της επένδυσης της ομογενειακής κοινότητας της Αμερικής. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των παρουσιάσεων στη Νέα Υόρκη ενημερώθηκαν επιχειρηματίες της ομογένειας των Η.Π.Α. και του Καναδά και η ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αμερικής.

Σημειώνεται ότι συντονιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του «Πολυθεματικού Πάρκου Δεσφίνας» έχουν η εταιρεία Mentor.SA με το αρχιτεκτονικό γραφείο Giamakos Architects. Υπογραμμίζεται ότι το Πολυθεματικό Πάρκο Δεσφίνας “Harmony Hills”, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ΣΔΙΤ στην Ελλάδα με κατεύθυνση την τουριστική ανάπτυξη και τον πολιτισμό και αναφέρεται στο όραμα του Άγγελου Σικελιανού και της συζύγου του Εύας Πάλμερ – Σικελιανού για την ΔΕΛΦΙΚΗ ΙΔΕΑ και τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πνευματικού κέντρου στους Δελφούς.

Το έργο

Το έργο “Harmony Hills” μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανέγερση Πανεπιστημίου, Σχολής Καλών Τεχνών, Πάρκου Τέχνης και Γνώσης, Κέντρου Καινοτομίας – Τεχνολογίας, Πλανητάριο, ξενοδοχεία, Τουριστικά Χωριά, Κέντρο Τουρισμού Υγείας, Πάρκα λιμνών, Βοτανικό κήπο, κ.λ.π.

Εμπνευστές για την υλοποίηση του Πολυθεματικού Πάρκου Δεσφίνας στους Δελφούς είναι ο Σοφοκλής και η Ουρανία Διακογιάννη, βασικοί μέτοχοι της Mentor S.A. Το δυναμικό του Πάρκου αναφέρεται σε φιλοξενία 10.000 επισκεπτών, ενώ υπάρχει μέριμνα για εκδηλώσεις 25.000 ατόμων. Οι ενότητες αναπτύσσονται γύρω από μια τεχνητή λίμνη, σε μια συστοιχία λόφων που την περιβάλλουν. Ακολουθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο διερευνά μια ευρύτερη περιοχή 4.000 στρεμμάτων και τη δυνατότητα σύνδεσης του Πάρκου με τον πολεοδομικό ιστό της Δεσφίνας.

Οι παρουσιάσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της Mentor.SA θα συνεχιστούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments