Μόνο όσοι επιδεικνύουν αρνητικό τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα μας από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Το τεστ θα πρέπει να το έχουν κάνει στη χώρα τους μέχρι 72 ώρες πριν την αναχώρηση. Αυτό αποφασίστηκε πριν από λίγο σε ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απόφαση ισχύει από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020.
Αυτό σημαίνει πως επί της ουσίας τελειώνει πρόωρα η όποια τουριστική περίοδος για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που δουλεύουν κυρίως με χαμηλού μπάτζετ Βαλκάνιους τουρίστες, καθώς η κίνηση που ήταν μικρή τώρα αναμένεται να μηδενίσει.
Εξάλλου όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, οι τουρίστες θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα PLF 24 ώρες πριν από το ταξίδι στην Ελλάδα. Παράλληλα ενισχύονται οι κινητές μονάδες για τη διενέργεια τεστ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι 29 τουρίστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, oι οποίοι υποβλήθηκαν στον Προμαχώνα σε τεστ κορωνοϊού από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, βγήκαν θετικοί.
Στο μεταξύ, μειωμένος είναι ο αριθμός των τουριστών που εισέρχεται στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα. Ενδεικτικά, χθες πέρασαν 260 άτομα από Τρίτες Χώρες και 12.000 από την Ε.Ε. (κυρίως Βουλγαρία και Ρουμανία) όταν την αντίστοιχη μέρα πριν μια εβδομάδα είχαν περάσει 2.100 άτομα από Τρίτες Χώρες και 20.000 από την Ε.Ε.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments