Τα τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού που δειγματοληπτικά κάνει η χώρα μας σε όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, κάνει πολλούς τουρίστες να ακυρώνουν τις διακοπές τους ιδιαίτερα αυτούς που ταξιδεύουν μεμονωμένα. Και αυτό καθώς υπάρχει ο φόβος να βρεθούν θετικοί, οπότε θα πρέπει να μείνουν κλεισμένοι για δεκατέσσερις μέρες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου καραντίνας. Αλλά και να μην βρεθούν θετικοί θα πρέπει να μείνουν κλεισμένοι στο δωμάτιο τους από μια έως τρεις μέρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.
Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που έστειλε παρέα Ιταλών σε ιδιοκτήτη καταλύματος στη Χαλκιδική. Η παρέα των Ιταλών επρόκειτο τις προσεχείς μέρες να φτάσει τη Χαλκιδική για διακοπές.
«Γεια σου Ιωάννη και ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Λυπάμαι που σας ενημερώνω ότι δυστυχώς δεν θα έρθουμε στην Ελλάδα, καθώς οι περιορισμοί συνεχίζονται. Υπάρχει μια νέα οδηγία σήμερα που κυκλοφόρησε στον ιστότοπο της πρεσβείας: βγήκε ένας νέος κανονισμός που λέει ότι θα κάνουν δοκιμές κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο …
Συγκεκριμένα, ανησυχούμε ότι οι δοκιμές δεν είναι απολύτως αξιόπιστες και μπορεί να είμαστε θετικοί ακόμα κι αν δεν είναι. Εάν είχαμε θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να μείνουμε 14 ημέρες σε καραντίνα. Δυστυχώς, έχουμε μόνο αυτές τις μέρες εκτός εργασίας και δεν μπορούμε να αναλάβουμε κινδύνους ή χειρότερα όμως κινδυνεύουμε να μην μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην Ιταλία. Λυπάμαι πολύ.
Ευχαριστώ για την καλοσύνη σας, σίγουρα θα διατηρήσουμε επαφή για το επόμενο έτος! Θα μας λείψει πάρα πολύ η Ελλάδα!
Τα λέμε…»

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments