Χθες Τετάρτη ελήφθησαν 1.972 δείγματα από ταξιδιώτες στα ελληνικά αεροδρόμια. Μόλις δυο ήταν θετικά. Άλλα δυο θετικά δείγματα βρέθηκαν στον Προμαχώνα όπου έγιναν συνολικά 388 έλεγχοι. Οι τέσσερις ταξιδιώτες που βρέθηκαν θετικοί θα πρέπει να περάσουν τις υπόλοιπες 14 μέρες σε καραντίνα σε κάποιο από τα ξενοδοχεία που έχουν ορισθεί για το σκοπό αυτό. Δηλαδή αντίο διακοπές.
Η Ελλάδα αποφάσισε να πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους σε αυτούς που φτάνουν στην χώρα μας για διακοπές ή άλλο λόγο, από τις χώρες στις οποίες έχει ανοίξει τα σύνορα της. Πολύ καλά κάνει καθώς θα πρέπει να προστατέψει τους εργαζόμενους στον τουρισμό, τον τοπικό πληθυσμό καθώς και τους άλλους τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα μας. Η υγειονομική ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη.
Όσοι ελεγχθούν θα περιμένουν από μια έως τρεις μέρες τα αποτελέσματα κλεισμένοι στο δωμάτιο τους. Αν βρεθούν θετικοί θα μετακομίσουν για 14 μέρες σε ξενοδοχείο καραντίνας, δηλαδή σε ένα «ξενοδοχειακό κελί» καθώς τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία είναι στην πλειοψηφία τους χαμηλών κατηγοριών. Στο μεταξύ ο θετικός στο τεστ θα πρέπει να αντιμετωπίσει δεκάδες προβλήματα, (οικογένεια αν την έχει μαζί, την δουλειά του κλπ).
Ωστόσο το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποιος θετικός και να περάσει 14 μέρες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου καραντίνας, αποτρέπει πολύ κόσμο να έρθει στην Ελλάδα για διακοπές. Ήδη υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από φορείς του εξωτερικού, tour operators, ενώ πολλά γράφονται στον ξένο τύπο.
Τι έπρεπε να γίνει για να μην χαθούν τόσοι τουρίστες; Να δίνονταν η ευκαιρία σε όσους επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους να κάνουν τεστ στη χώρα τους μέχρι 72 ώρες πριν αναχωρήσουν. Έτσι θα ήταν σίγουροι πως όταν θα έρθουν δεν θα κινδυνεύουν με καραντίνα. Στο μεταξύ η Ελλάδα θα είχε να διαχειριστεί λιγότερα κρούσματα. Όποιος δεν έκανε τεστ στην πατρίδα του θα έπαιρνε το ρίσκο ενός τεστ στην Ελλάδα με τον κίνδυνο να βρεθεί θετικός.
Δυστυχώς αυτή η εναλλακτική δεν δόθηκε αν και αρχικά είχε εξεταστεί ως ενδεχόμενο όταν γίνονταν οι πρώτες συζητήσεις για το πώς θα επανεκκινήσει ο ελληνικός τουρισμός. Έτσι τώρα χάνουμε τουρίστες και μάλιστα πολλούς.
Ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά για διορθωτικές κινήσεις.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments